14 april 2010

Meer voor minder

Na veel folders doorbladeren en webwinkels bekijken heb ik besloten in plaats van een loungebank of tuinset iets anders te kopen voor op het balkon... een bed! Na wat vergelijken van prijzen kwam onderstaand metalen ledikant van Praxis als beste uit de bus; 79 euro inclusief metalen bedbodem. Voor 19 euro bezorgen ze 'm overal in Nederland. Dus voor nog geen 100 euro heb ik straks een heerlijk en vooral ook heel sfeervol loungebed.

Een leuk hoeslaken voor om het matras is natuurlijk wel een vereiste, want daarmee kleed je het bed aan. Ik vind de hoeslakens van PIP erg leuk, maar om nou 25 euro uit te geven voor iets waar je ook weleens met je voeten op zit en waar ook hond en katten zich languit op gaan uitstrekken... Het blijkt een stuk goedkoper te kunnen; bij Leen Bakker vond ik een leuk hoeslaken met een groen-wit ruitje voor 6,95 euro. Meteen twee vrolijke kussentjes met stip- en bloemenprint meegenomen, leuk in combinatie met de kussens die ik al had. Hoe meer kussens op de bedbank, des te beter natuurlijk. Misschien nog mijn rood gebloemde Greengate quilt erbij en het bed is klaar voor heerlijk lange zomeravonden op het balkon. Helaas nog wel even wachten, want er zit een levertijd van drie weken op.


Ook de planten ontbreken nog. Ik heb gewoon nog geen tijd gehad om alles bij Tuinwereld uit te gaan zoeken. Hopelijk komt dat volgende week, want nu de vloer en de zijwand geschilderd zijn, trappel ik van ongeduld om het balkon vol te zetten. Ondertussen spit ik wel allerlei tuinboeken door en bekijk ik talloze websites om alvast een keus te maken. Maar wat vind ik het moeilijk! Ik heb zo de neiging om vanalles wat te kopen in plaats van me te beperken tot een klein aantal verschillende planten. Ik ga ook echt mijn best doen om alleen planten te kiezen die geschikt zijn voor (half)schaduw om teleurstelling en frustratie te voorkomen. En ook dan is er nog keus genoeg... voor mij teveel eigenlijk. Ik vind haast alles mooi, alleen planten in hele felle kleuren zoals geel en oranje zal ik niet snel kopen. Maar zacht roze, blauw en lila vind ik helemaal geweldig! Dus ik ben benieuwd hoe sterk ik ben als ik eenmaal oog in oog met al dat moois sta...Ondertussen heb ik ook een aantal goede koopjes gedaan. Zo heb ik bij Phoenix, een soort rommelwinkel die voorraden opkoopt van winkels die failliet gaan of brandschade hebben, twee mooie metalen klimrekken gekocht. Heel brocante om te zien en toch maar 7,50 euro per stuk! Leuk om straks bijvoorbeeld clematis tegenaan te laten groeien.


Ook de bloempotten waren er spotgoedkoop. Heb vier hoge plastic potten gekocht. Lekker makkelijk te verplaatsen en ze barsten niet als het vriest. Om ze er wat 'doorleefder' en wat minder plastic uit te laten zien ben ik ze met wat verf aan het pimpen. Hieronder een voor en na foto. Lijkt net alsof de pot al jaren buiten heeft gestaan, he?
Om mijn pruimenboompje, dat ik uit mijn vorige tuin heb meegenomen, te verpotten, had ik een grote bloempot nodig. Bij Phoenix vond ik een grote grijze lichtgewicht pot. Die zijn bij tuincentra nogal prijzig; bij Intratuin in Halsteren zag ik ze voor rond de 70 euro. Voor onderstaand exemplaar betaalde ik maar 15 euro!


Met ook nog drie smalle rieten bakken om aan de reling te hangen (2,50 euro per stuk) en een lekker grote vierkante mand (5 euro) in het winkelwagentje verliet ik uiteindelijk opgetogen de winkel. Enige lastige was natuurlijk dat ik niet alles in een keer mee naar Rotterdam kon nemen. Dus nu stap ik elke dag in de bus naar huis met een of meerdere bloempotten onder mijn arm. Beetje lastig af en toe, vooral in een volle metro, maar ik heb ze inmiddels op een na allemaal binnen! En daar staan dan al die lege potten en manden, klaar om gevuld te worden met heerlijk verse potgrond en veel, heel veel, mooie planten! Geduld is een schone zaak.


1 opmerking: