12 augustus 2010

Terug in de tijd met Poladroid

Denk jij ook weleens met smart terug aan de Polaroid foto's van vroeger? Die vierkante foto's met witte rand, die meteen uit de camera floepten? Even wapperen en klaar was je foto.

Niet langer getreurd, want er blijkt een programmaatje te zijn waarmee je je digitale foto's omtovert in die gold old Polaroids! Compleet met bruinige waas en ietwat vertekende kleuren. Je kunt ook niet meer dan tien foto's per keer omzetten (er zaten maar tien opnames op een 'rolletje') en het duurt even voor je foto's 'ontwikkeld' zijn. Even de foto heen en weer schudden met je muis versnelt het proces!

Je kunt de software gratis downloaden op http://www.poladroid.net/. Er schijnt ook een app voor de iPhone te bestaan die dit kan, maar voor alle minder hippe mensen zonder iPhone (zoals ik), is dit programma een uitkomst. Have fun!2 opmerkingen:

 1. In Picasa heb je een look-a-like optie.

  Ik heb mijn eerste boek, Jacoba Dochter van Holland van Simone van der Vlugt, gelezen op mijn Be-Book (E-Reader), beviel me wel. Je weet alleen niet wanneer het einde naderd en dat vond ik echt een minpuntje. Patsboem en ineens was ie uit!

  Liefs Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, kan me voorstellen dat dat vervelend is! Ik heb besloten nog even met de 'gewone' boeken door te gaan tot mijn boekenkast vol is ;-).

  Ik gebruik ook Picasa, dus ik ga eens even naar die optie kijken. Thanx voor de tip!

  X Debby

  BeantwoordenVerwijderen