01 augustus 2010

Kung fu Jaden

Een tijdje geleden vertelde ik dat ik bij La Borsa, een Italiaans restaurant op de Coolsingel, had gegeten. Ik had toen canneloni met kip en broccoli, erg lekker. Maar niks vergeleken bij wat ik daar vrijdagavond op heb; pasta met kreeft. Op de menukaart stond 'kreeft met speciale saus'. Ondanks deze wat vage omschrijving besloten we het erop te wagen. Een goede keus, want wat was dat lekker! Veel stukken verse kreeft, penne en heerlijk romige saus. Aanrader!

Na het eten hadden we nog wel zin in een film, dus zijn we, niet schrikken, naar Karate Kid geweest. Ik ben niet zo'n liefhebber van actiefilms en al helemaal niet van vechtfilms. Maar deze film was super.


Het is een soort remake van de oude hitfilm Karate Kid uit 1984, dit keer met Jaden Smith, zoontje van Will Smith, in de hoofdrol. Hij speelt een jongetje dat met zijn moeder naar China verhuist en daar gepest wordt door een stel rotjochies. Helaas zitten die jongens ook nog eens op kung fu bij een leraar die nog harder en wreder is dan zij.
Dre, die bevriend raakt met een Chinees,viool spelend meisje, wordt keer op keer bedreigd en in elkaar geslagen en getrapt. Uiteindelijk is het de klusjesman van het gebouw waar Dre woont, die hulp biedt. Mr Han, gespeeld door Jackie Chan, blijkt kung fu meester te zijn en besluit Dre de vechtkunst te leren. Met de leraar van de kung fu school is namelijk afgesproken dat de jongens Dre met rust laten op voorwaarde dat hij meedoet aan het grote kung fu en daar met hen het gevecht aangaat.


Zonder verder teveel te verklappen, kan ik zeggen dat het verhaal goed in elkaar zit en een mooie mix is van actie, humor en drama, gecombineerd met prachtige filmopnames van het oude en moderne China.. Zowel Chan als Smith spelen overtuigend en je mist geen moment Mr Myagi of de kraanvogel trappende Daniel-san. Natuurlijk is ook hier het toernooi de climax waar de hele film naartoe werkt. Net als in het origineel spannend en bevredigend, hoewel zonder kraanvogel, maar zeker niet minder spectaculair.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten