Romantisch kant

In mijn slaapkamer hingen hemelsblauwe ribfluwelen gordijnen. Maar zoals bij alle Ikea gordijnen, zijn ze veel te lang. Omdat ze te dik zijn om af te knippen (tenzij je een speciale schaar hebt, waarover ik dus niet beschik aangezien ik niet kan naaien), heb ik ze met van dat strijklint zo'n 40 cm korter gemaakt. Maar omdat ze zo zwaar zijn, laat dat lint los en zakken ze alsnog op de grond. En met twee langharige katten die niks zo leuk vinden als op die op de grond hangende gordijnen te gaan zitten, is dit geen ideale situatie.

Nou had ik het idee om de gordijnen te verwisselen met die kanten gordijnen die Ikea verkoopt. Dat is het voordeel van roedes, je hangt er zo wat anders op. Mijn zus bleek nog een set te hebben liggen, dus dat was ideaal. Als ik 'veranderdrang' heb, kan ik namelijk vreselijk ongeduldig zijn. Het moet dan allemaal meteen anders. Niet eerst weken over nadenken, meteen schuiven, schilderen, enzovoorts. Dus gauw de gordijnen in de was gegooid en daarna gauw opgehangen. De balkondeur stond wijd open, dus de geur van bijna droog schoon wasgoed vulde de slaapkamer, waar de gordijnen zachtjes bewogen in de wind. Hoe romantisch wil je het hebben?



Boots, die altijd in een zacht mandje op de vensterbank slaapt, vond het maar vreemd. Zit je lekker achter de gordijnen in je mand, ziet iedereen je alsnog zitten...





Reacties

  1. Staat super leuk zeg nee mooi is het goede woord nee romantisch nee chique ach het is het helemaal en allemaal!!
    fijne week
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts

Greengate lente/zomer 2011

The boy in the striped pyjamas

Nieuwe PIP prints