05 juli 2010

Tamelijk voortreffelijk

Jongens, wat was het warm afgelopen vrijdag. Gelukkig was er airco in de trein waarmee ik 's middags richting Den Haag ging. Ondanks dat ik precies tijdens de eerste helft van het voetbal in de trein zat, was het niet overdreven rustig op de perrons. Het was voor hondje Robbedoes de eerste keer dat hij met de trein meeging, maar hij heeft zich gelukkig netjes gedragen.

Mijn zus en ik waren door mijn broer en zijn vriendin gevraagd om ons weekendje bij hen vast op vrijdag te beginnen. Als verrassing gingen we vrijdagavond namelijk met z'n drietjes (alleen de dames) naar de musical Mary Poppins in het Circustheater in Scheveningen. Het was bij hun huis vandaan maar 7 minuten met de tram, dus heel wat makkelijker dan met de auto. We stapten bijna voor de deur van het Circustheater uit. Binnen was het gelukkig niet te warm, zodat we weinig last hadden van de hoge temperatuur buiten. We zaten op de tiende rij, waardoor we een prima zicht hadden op het toneel zonder dat we de hele tijd omhoog hoefden te kijken of weggeblazen werden door de muziek uit de orkestbak.Helaas werd de rol van Mary niet gespeeld door Noortje, de winnares van de tv-serie 'Op zoek naar Mary', maar door Sophie. Zij werd destijds tweede, maar ik moet eerlijk zeggen dat ze wat mij betreft ook zeker een goede Mary bleek. De decors waren geweldig, de liedjes leuk en er werd veel gedanst. Het verhaal wijkt wel af van de bekende Disney film met Julie Andrews, maar dat komt waarschijnlijk doordat sommige scenes gewoon niet geschikt zijn voor toneel. Het was ook niet storend.


Alles bij elkaar een hele leuke musical die zeker de moeite waard is om te gaan zien, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Vergeleken de bioscoop is een musical best duur, maar dan ben je ook wel een hele avond onder de pannen. Voor mij is een musical ook echt een avondje uit. Dus Shi, bedankt voor de ontzettend gezellige avond!

De rest van de avond viel letterlijk 'in het water' ; we stapten na afloop de tram uit en direct begon het vreselijk te gieten. En nee, geen gewone regen, maar van die enorme druppels. Het leek wel een wolkbreuk. Al op de hoek van de straat waren we tot op ons ondergoed nat en stond er een centimeter water in m'n schoenen. We leken wel een stel verzopen katten toen we thuis kwamen!


De zaterdag verliep redelijk droog, zodat we even lekker de stad in konden. Den Haag is wat mij betreft echt een geweldige stad om te shoppen. Ze hebben daar altijd net even andere winkels dan in Rotterdam. Ik heb nog even staan kwijlen in een winkel waar ze kleding van Odd Molly en Mulberry tassen verkopen (en dat in 1 winkel!) en ook bij Noa Noa zou ik wel een outfit bij elkaar kunnen vinden. Leuk, leuk, leuk. Ook vast een voorproefje gekregen van de nieuwe herfstkleuren; bruin, grijs, leverkleur, gecombineerd met zacht roze en zacht blauw, lila... Ik geniet nog van het mooie weer, maar stiekem kijk ik alweer uit naar de herfst...

Zaterdagavond hebben we lekker ouderwets Monopoly gespeeld. Ik kan me echt niet heugen wanneer ik dat voor het laatst gedaan had. Ben natuurlijk compleet ingemaakt, maar met hapjes en een drankje blijft een spelletje doen toch onzettend gezellig.


Zondag waren de regenbuien weggetrokken en hebben we heerlijk in het zonnetje genoten van een ontbijtje in een strandtent. Hoewel Scheveningen niet echt een sjieke badplaats is, zoals bijvoorbeeld Noordwijk, blijft het toch altijd wel wat hebben. Het schitterende Kurhaus, waar ik zulke mooie herinneringen aan heb van toen ik klein was, geeft Scheveningen een bepaalde sfeer die me een beetje aan Engelse badplaatsen doet denken. De boulevard met de winkeltjes waar je schepjes en visnetten kunt kopen, de ouderwetse draaimolen, de vele restaurantjes...We hebben na het eten een eind langs het strand gelopen, lekker met de voeten door het water. Ik ben gek op het strand, altijd al geweest. 's Zomers lekker om te zwemmen en een beetje in de zon te liggen, maar zeker ook in de herst of zelfs in de winter; kaplaarzen aan, warme muts op en dan heerlijk de storm in. En na afloop natuurlijk een kom dampende chocolademelk! Wat je ook aan je hoofd hebt, aan het strand waaien alle zorgen weg. De golven, de meeuwen, die zoute zeelucht... De combinatie van een lange dag aan zee met 's avonds een zak vette friet of bakje kibbeling... voor mij is dat de ultieme zomerdag!1 opmerking:

  1. Mary Popkins, Oooh, Mary Popkins. Heel leuk!!
    Een leuke wedstrijd vanavond. xx

    BeantwoordenVerwijderen