11 juli 2010

Greengate

Als liefhebber van alles met bloemen, ruitjes en stippen, en dan vooral in de kleuren roze, licht blauw, groen, wit en rood, ben ik een enorme fan van Cath Kidston.


Tot mijn grote spijt zijn er in Nederland geen CK winkels en kan ik me enkel verlekkeren aan de tijdschriften. Het zijn natuurlijk een soort catalogi die je gratis online kunt bestellen. Overigens kun je ook alle producten online bestellen en laten verschepen. Nadeel is dat onze Cath absurd hoge verzendkosten rekent, die alleen maar hoger worden naarmate je meer artikelen tegelijk besteld. Heel vreemd en vooral ook heel jammer.


Gelukkig is er Greengate! Toen ik een aantal jaar geleden voor het eerst een servies van Greengate in een winkel zag, ging er een wereld voor me open. Ik werd er zo hebberig van! Vond alles leuk en wilde alles hebben. Ik vrees dat ik wat dat betreft nog niet erg ben veranderd.Greengate is een Deens merk in de stijl van Cath Kidston; romantisch, landelijk en in zachte pastelkleuren. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik denk zelfs dat ik Greengate leuker vind dan CK. In de eerste plaats omdat de Greengate collectie een stuk uitgebreider is en ten tweede omdat Greengate twee keer per jaar een nieuwe collectie heeft. Natuurlijk zijn er wel wat prints die steeds terugkomen, maar er komt ook altijd wel wat nieuws bij dat ook weer goed te combineren is met de voorgaande collecties. Cath Kidston heeft meer keus op het gebied van tassen en bijpassende spulletjes als portemonnees, telefoonhoesjes en creditcardmapjes. Greengate concentreert zich wat meer op het interieur. En hoe!


Twee weken geleden kreeg ik via de webwinkel Originated het bericht dat de wintercatalogus van Greengate uit is. Nu de mussen van het dak vallen van de hitte zou je zeggen dat dat wel het laatste is waar je zin in hebt. Kerstballen, warme chocolademelk, sneeuw... de meesten moeten er echt nog even niet aan denken. Dat dacht ik ook. Tot ik de catalogus bekeek. Ik zeg het niet hardop, maar stiekem verlang ik nu toch al een heel klein beetje naar de winter...
Bekijk hier de catalogus online en oordeel zelf! Maar zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb.3 opmerkingen:

 1. Helemaal mee eens sussie! Greengate heeft een veel uitgebreidere collectie dan CK en bovendien ben ik niet gek op de "retro-achtige" dessins die CK in haar collectie heeft. Had de winter catalogus van Greengate inmiddels ook gekregen en ik kan, na deze ontzettend warme dagen, eigenlijk ook best al naar een volgend seizoen uitkijken! Kus van Zus

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat is de nieuwe collectie weer mooi he?

  Groet,
  Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig!
  Ik heb er een theedoek van en het is echt helemaal mijn ding!
  Moet wel zeggen dat ik ontzettende zin in de herfst en winter krijg van die nieuwe catalogus... Heerlijk lekkere dikke vesten, kaarsjes aan, theepot op tafel en op de bank onder een dekentje kruipen terwijl de regen tegen het raam tikt.
  Ik weet het, ik romantiseer de boel een beetje... :)

  BeantwoordenVerwijderen