These boots are made for walking

Kennen jullie de laarzen van Dubarry? Mijn zus was de eerste die ik erover hoorde. Zij heeft ook al jaren de Galway. Inmiddels ken ik meer mensen die bij de laarzen zweren en loop ik zelf al maanden te dubben of ik nu eindelijk ook een paar ga aanschaffen.


Ik had altijd een paar kaplaarzen van Dunlop bij de voordeur staan. Als ik dan de hond ging uitlaten, schoot ik die even aan. Prima laarzen en ook mooi om te zien, met zo'n koordje bovenaan en een goede pasvorm. Vorig jaar kwam ik er helaas achter dat beide hakken helemaal gescheurd waren, waardoor ik constant natte voeten had. Ben ermee terug geweest naar de winkel waar ik ze had gekocht (Woods in Oud-Beijerland, is inmiddels failliet), maar daar nam men amper de moeite er goed naar te kijken. Gewone zolen slijten ook, dus het was niet zo gek dat mijn kaplaarzen ook kapot gingen, zo zei de eigenaresse. Tja, dan ben je natuurlijk uitgepraat. Voelde me helemaal opgelaten, terwijl je toch best van zulke dure kaplaarzen mag verwachten dat de rubberzool intact blijft als je er alleen de hond mee uitlaat?

Maar goed, ik gaf het niet zomaar op. Heb toen een e-mail gestuurd naar Dunlop, waarin ik aangaf teleurgesteld te zijn in de kwaliteit van de laarzen. Zo'n drie weken later werd ik gebeld door een medewerkster van Dunlop. Zij had een logische verklaring voor de gescheurde hakken: de laarzen zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal, dus ja... En wie weet hoe lang de laarzen al in de winkel hadden gestaan voor ik ze kocht. Daar moest ik ook rekening mee houden..

Ik was zo stomverbaasd over haar antwoord dat ik gewoon met m'n mond vol tanden stond. Zo'n uitleg kun je toch niet serieus nemen? Dus zelfs als ik er nooit op gelopen had, zouden ze na verloop van tijd verteren ofzo? Echt belachelijk. Het mag duidelijk zijn dat Dunlop voor mij heeft afgedaan.

Nu kan ik natuurlijk nieuwe kaplaarzen van een ander merk kopen. Maar de Dubarry's lonken. Ze zijn zo mooi om te zien en bovendien zijn ze een stuk warmer dan kaplaarzen. Ze zijn waterdicht en als ze vuil worden, kun je ze gewoon onder de kraan schoonmaken. Alleen is de prijs een tikkie hoger dan die van kaplaarzen, zelfs dan die van Hunter of Aigle. Maar ja, dan heb je ook wat..


Er zijn verschillende modellen en kleuren te koop. Mijn zus heeft de Galway, oftwel het hoge model met het touwtje bovenaan, in de kleur chestnut brown. Super mooi, maar voor mij is waarschijnlijk het korte model, de Kildare, praktischer. Die schiet je wat makkelijker aan, ook omdat hij kort is en elastisch van achteren. Dus geen gesjor om 'm over je broekspijp te krijgen. Maar dan de kleur nog; het typische Dubarry chestnut brown, of het mooie walnut? Ik kom er maar niet uit.


Ik denk dat ik dit weekend een bezoekje aan Van den Assem ga brengen. Het belooft mooi weer te worden, dus perfect om een lekker met de hond naar het Kralingse Bos te gaan. En dan zou het natuurlijk wel heel lekker zijn om daarbij mijn nieuwe Dubarry's te dragen...

Hebben jullie ervaring met Dubarry's? En welke vinden jullie het mooist? Ben heel benieuwd naar jullie ideeën!


Reacties

  1. heey Debbi,

    weet je wat mijn reactie was toen ik zojuist voor het eerst op jouw blog kwam.....dit voelt als thuiskomen......helemaal dat wat ik leuk vind en lichtlauw ohhhh ik ben verliefd op die kleur, je Ektorp met de gebloemde print ohhhhh die heb ik ook alles zo herkenbaar op jouw blog en hoezeer ik heel veel blogs met zoveel plezier bezoek vind ik er niet 1 waar ik zo'n thuisgevoel krijg, ik ga je volgen nee ik ga je blog stalken hihihi nee hoor ik ben niet eng alleen maar heel erg enthousiast over je blog, en je laarzen ik zou zeggen DOEN ik ken een hoop mensen die ze dragen en ze wonen er zowat in net zoals ik in mijn uggs nou de Dubarry's zijn net zoiets je wilt ze nooit meer uit doen, groetjes Irma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat Irma je gevonden heeft, ik denk dat jullie huizen best wel een beetje op elkaar lijken.

    Wat een service van dunlop zeg, zelf pas ik de Dubarry's niet maar hoor het alleen maar goede dingen over!

    Liefs Claudia

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je Irma voor je enthousiaste reactie! Ontzettend leuk om te horen natuurlijk. Je bent van harte welkom hoor!

    En die Dubarry's... Claudia en jij hebben me wel over de streep gehaald geloof ik ;-)

    Groetjes, Debby

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Debbie, Ik kwam via google bij jou, heb namelijk ook Dunlop laarzen waarvan de zolen ineens volledig gescheurd zijn, laarzen zijn verder als nieuw. Dus je bent niet de enige. Wat Dubarry betreft, ik vind de laarzen van Magellan & Mulloy nog veel fijner zitten.
    Groet,
    Saskia.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts

Greengate lente/zomer 2011

The boy in the striped pyjamas

Nieuwe PIP prints