30 september 2010

Appelkrans

Laatst vond ik bij Xenos een zakje schattige mini-appeltjes. In woonbladen had ik vorig jaar al foto's gezien van kransen gemaakt van cranberry's en kleine (echte) appeltjes, die ik graag zelf zou willen maken. De mini-appeltjes leken me daar wel geschikt voor, want dan heb je ook geen gedoe met rottend fruit waardoor je je krans te snel weg moet gooien.

Ik wist alleen niet zeker of het zou lukken om door de plastic appeltjes heen te prikken. Maar dat bleek makkelijker dan ik dacht, want ze zijn van piepschuim. Ik had geen stevig ijzerdraad in huis, maar nog wel een metalen kledinghangertje. Je weet wel, zo eentje van de stomerij. Even flink buigen met een stel tangetjes en toen had ik 'm in model. Appeltjes eraan rijgen, uiteinde ombuigen en klaar! Door de haak van de kledinghanger kun je 'm ook makkelijk ophangen.

Het werkt trouwens ook heel goed met klimop. Je hoeft de hanger dan niet door te knippen, een beetje in model buigen is genoeg. Omwikkelen met verse klimop en je hebt een leuk groen hart. Het kan natuurlijk ook met ander groen, maar klimop wikkelt wel lekker, droogt mooi op en is makkelijk verkrijgbaar.


4 opmerkingen:

 1. Hij is leuk geworden sus! Vind zelf zo'n kleerhangertje moeilijk buigen, is best nog dik ijzerdraad, maar jij hebt 't mooi gedaan!
  ZUS xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een schatje!! leuk gedaan met die kledinghanger! en dat lintje maakt hem helemaal af.
  Tja dat wordt denk ik een ritje xenos! hihi maar eerst aan de gang met mijn hortensia die ik gister heb gekregen.
  fijne dag
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees nog niet zo lang mee, maar ik ben helemaal blij met je leuke blog! En die appeltjes heb ik net vanmiddag gekocht! alleen, ik heb allevier de zakjes in een grote glazen vaas gedaan, ook leuk! Maar ik haal er weer een deel uit om 'jouw' hart te maken! Gaaf!
  femke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geweldig leuk idee, ik ben gelijk aan de slag gegaan!

  Liefs Claudia

  BeantwoordenVerwijderen