20 september 2010

Daar zit een luchtje aan

Zoals jullie weten ben ik een grote fan van de Rotterdampas. Ik ben dan ook lid van de gratis lastminute service, waarbij je elke week een of twee e-mails ontvangt met een last minute aanbieding. Eerlijkheidshalve moet ik wel bekennen dat ik nog weinig gebruik heb gemaakt van deze deals, omdat het meestal gaat om filmkaartjes voor zaterdagochtend of maandagavond, of om dingen die ik gewoon echt niet interessant vindt, zoals sportevenementen of festivals. Maar vorige week vond ik een aanbieding in mijn mailbox die ik wel heel leuk vond; een gratis geurworkshop bij de nieuwe beautyzaak Bibou in de Pannekoekstraat.

Helaas houden meer Rotterdammers van gratis workshops, dus was het ontzettend druk zaterdag. De sessie voor mij was uitgelopen, dus hebben ze twee groepen gecombineerd. Met als resultaat een groep van 21 mensen die met z'n allen op krukjes om een tafel gepropt zaten. De oprichtster van Bibou, een tenger en aardig typeje, vertelde heel enhousiast over de verschillende geuren en hoe je die kunt combineren. Ik kon toch de associatie met passages uit Das Parfum niet helemaal onderdrukken. Overigens een smerig, maar briljant boek (en verfilming), maar dat terzijde.


Daarna mochten we zelf aan de slag. We kregen elk een klein flesje jojoba olie, waar we zo'n 15 druppels etherische olie bij mochten doen. We konden daarbij kiezen uit geuren als vanille, gras/appeltjes, lavendel en sinaasappel. Heel leuk om te merken hoe een druppeltje van iets de totale geur weer compleet anders kan maken. Jammer dat het zo druk was dat je bijna moest vechten om een bepaalde fles in handen te krijgen, want daardoor had je weinig gelegenheid om echt op je gemak een goede combinatie te maken. Ik was al blij als ik een lekkere geur te pakken kreeg en mikte er dan maar op goed geluk wat van in mijn flesje.


Bovendien werd er het een en ander gemorst, waardoor je handen en alles om je heen zo sterk rook dat je niet meer goed kon ruiken hoe je eigen parfum op je huid rook. De workshop duurde ook maar een half uur, dus het was ook allemaal snel snel. Maar goed, het was natuurlijk gratis, dus al met al toch erg leuk om een keer te doen. Misschien leuk om eens een uitgebreide workshop (anderhalf uur, kleine groep) te volgen met een stel collega's?


Je kunt je eigen brouwsel ook laten mengen met een neutrale bodylotion of douchegel, zodat je echt je eigen, unieke geurlijn krijgt. Over mijn eigen nogal zware, zoete luchtje heb ik nog wat gemengde gevoelens, dus ik of ik me daar nou helemaal in wil hullen... en of ik mijn collega's dat aan wil doen? Ik wacht er nog maar even mee.


Bij Bibou verkopen ze gelukkig ook allerlei kant en klare geparfumeerde smeerseltjes. Bovendien kun je er terecht voor allerlei fijne lichaams- en gezichtsbehandelingen.


1 opmerking:

  1. wat een enig idee lijkt mij leuk om dat eens uit te vogelen welke geur je nou zelf lekker vind om te maken, zo'n pas dat zouden meer steden moeten hebben,groetjes irma

    BeantwoordenVerwijderen