03 juni 2010

Moord en doodslag

Wat een heerlijk weer, he? Daar wordt een mens toch vrolijk van? Ik in elk geval wel. Gisteravond heerlijk tot half negen in het zonnetje op het balkon gezeten. Boekje erbij, salade met geitenkaas en honing (te koop bij AH, aanrader!) en genieten maar.
Ben de laatste tijd weer als een razende aan het lezen. Om de één of andere reden heb ik met mooi weer altijd een onverzadigbare honger naar boeken over moord en doodslag. En laat juni nou de 'maand van het spannende boek' zijn! Overal aanbiedingen van de heerlijkste thrillers en volop gelegenheid om nieuwe schrijvers uit te proberen.


De bibliotheek is wat dat betreft ook geweldig. Je kunt eens een boek van een andere schrijver proberen zonder riciso op een volkomen miskoop. Is het niks, dan breng je 'm gewoon ongelezen terug. Zo stuitte ik laatst per toeval op het schrijversduo Marianne en Theo Hoogstraaten. Ik las Kruisgang en was meteen verkocht. Snel ook Lokvrouw en Een middag aan zee bij de bieb opgespoord en ook deze twee had ik binnen twee dagen uit. Helaas heeft het duo pas vier boeken op zijn naam staan. De meest recente titel is Machteloos. Die is nog niet zolang geleden verschenen, dus het zal lastig worden die bij de bibliotheek te pakken te krijgen. Misschien maar even langs Donner morgen...

Dan meteen even kijken naar de nieuwste van Simone van der Vlugt, een andere favoriet. Op klaarlichte dag ligt sinds het uitkomen al naar me te lonken vanaf de boekentafels, dus misschien zijn de goede weersverwachtingen voor komend weekend wel een goed excuus om aan de verleiding toe te geven...

1 opmerking:

  1. Heerlijk hoor al die spannende boeken. In de Margriet van deze week volop aandacht voor de maand van het spannende boek en heel veel tips, een echte aanrader!

    Groeten,
    Claudia

    BeantwoordenVerwijderen