26 juni 2010

Aan de knutsel

Laatst een heel leuk zelf gefrobeld kadootje van mijn zus gekregen; een rood vilten terriertje tegen een blauw-wit geruite achtergrond, ingelijst in een rode houten lijst. Is ' ie niet superleuk? Hij past helemaal bij mijn kleuren, dus hij heeft natuurlijk al een mooi plekje aan de muur gekregen.


Heel leuk om zelf te maken natuurlijk. Zoek op internet gewoon een leuk plaatje en vergroot 'm eventueel een beetje. Vervolgens neem je een lapje vilt, legt het uitgeknipte plaatje erop en knipt het lapje langs de randen van het plaatje af. Bekleed een stuk karton met een mooi stukje stof en plak het vilten figuur erop. Lijst erom en klaar! Als je een goedkope houten lijst neemt van bijvoorbeeld Ikea of Xenos, dan kun je 'm ook nog een likje verf geven om 'm helemaal bij je interieur te laten passen. Maar wat ook heel mooi kan zijn, is een zwarte lijst, een effen achtergrond en een zwart vilten figuur. Staat mooi in een wat soberder interieur. 


De mogelijkheden zijn eindeloos. Op internet zijn echt hele leuke plaatjes te vinden, bijvoorbeeld van big, kip en een koe, maar ook losse letters zijn leuk, of een simpel groot hart. Dus heb je zin in een knutsel, succes gegarandeerd!  1 opmerking:

  1. Wat een leuke schilderij is het geworden.
    En zo eenvoudig om te maken, ga het zeker onthouden.

    Groeten Herma

    BeantwoordenVerwijderen