23 juni 2010

Meet, eat & tweet

Gistermiddag heb ik voor mijn werk, maar stiekem ook omdat ik het privé heel interessant vind, een bijeenkomst over social media bezocht. Strait Solutions in Vlaardingen organiseerde een 'meet, tweet & eat' waarbij we zoals de naam al zegt, niet alleen vanalles te horen kregen over met name Twitter, maar ook ervaringen konden uitwisselen met vakgenoten. En dat alles onder het genot van een hapje en een drankje. Er waren zelfs schalen met reepjes paprika en komkommer, cherry tomaatjes en olijven, die me ervan weerhielden een aanval te doen op de nootjes en mini Marsjes die vlak voor mijn neus stonden.

Wat dat betreft was de hele bijeenkomst echt perfect georganiseerd. De locatie was om te beginnen al super; de bovenverdieping van een havenloods. Een grote, open ruimte met licht houten vloeren, knalgroene muren en een industriële sfeer die door het frisse groen niet koud aandoet. Wat moet het leuk en inspirerend zijn om in zo'n omgeving te werken!

De presentaties, gemaakt in Prezi, zagen er gelikt uit en waren opgeleukt met filmpjes en grappige plaatjes. Daarbij was het verhaal bijzonder leerzaam, wat de middag zeker de moeite waard maakte. Zodra de presentatie via SlideShare beschikbaar is, zal ik die op mijn Twitter zetten.


Bij vertrek kregen we een kleurig fluitje in de vorm van een vogeltje met een kaartje om zijn nek, waarop de tekst 'Bedankt voor uw komst?' stond. Leuk gevonden, net als de badges die we bij binnenkomst kregen. Voor elke naam stond het @-teken, net als bij Twitter. Daar is duidelijk over nagedacht.

Kortom, bedankt Strait Solutions voor de nuttige en leuke middag, en complimenten voor de organisatie!3 opmerkingen:

 1. Beste Debby,

  Wat een ontzettend leuk blog heb je geschreven over onze meeting. Heel hartelijk dank daarvoor! We zijn uiteraard heel blij om te horen dat je het zo positief hebt ervaren, zowel inhoudelijk als organisatorisch. We vonden het leuk dat je er was. Ons streven is om dergelijke bijeenkomsten met regelmaat te organiseren. Wellicht een Meet, Eat & Tweet op herhaling, maar zeker ook omtrent andere thema's. Uiteraard ontvang je daarvoor wederom een uitnodiging. Fijne dag!

  Hartelijke groet,
  Eliza Krul
  Strait Solutions

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie twitterdeck werkt goed, als je mijn blog zo snel gevonden hebt ;-). Zie je, ik heb nog opgelet gisteren ook!

  En voor een volgende bijeenkomst hou ik me graag aanbevolen!

  Groetjes, Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Debby,

  Heel goed! Het is alleen een Tweetdeck :-)

  We kregen jouw blog overigens op een andere manier binnen, namelijk via Google Alerts. Heel leuk! Daar kun je een bedrijfsnaam/thema/onderwerp invullen en dan wordt het hele internet gescand op dat woord. Je kunt zelf aangeven hoe vaak je een update wilt ontvangen.Op die manier kwam jouw blog naar boven. Zo, weer wat geleerd :-)

  Ik zal aangeven dat je de volgende keer weer geïnteresseerd bent! Leuk.

  Gr Eliza

  BeantwoordenVerwijderen