Eettafel pimpen

Jaren geleden zag ik in het blad van Cath Kidston hoe zij de bovenkant van een eettafel bekleedde met tafelzeil. Gewoon met een stuk zeil en een nietpistool. Het stond geweldig en ik nam me voor dat ook nog eens te doen. Mijn eettafel was oorspronkelijk grenen, daarna maakte ik 'm wit en weer later schilderde ik de bovenkant licht blauw. Alleen had ik op dat moment alleen licht blauwe muurverf in huis en dat is niet echt ideaal voor een tafel. Het oppervlak is lastig af te doen, waardoor het een beetje smoezelig wordt, en je stoot er snel stukjes af. Tijd dus voor een zeiltje!



Nou had ik wel een leuk zeil, roze met witte stippen, maar zoals altijd gebeurt als je zeil opvouwt, zat het vol met kreukels en vouwen. Geen gezicht. Na wat zoeken op internet kwam ik erachter dat je het gewoon kunt strijken. Natuurlijk wel op heel lage temperatuur en eventueel met een theedoek ertussen. Het werkt alleen als je zeil hebt met een stoffen achterkant. Ik kreeg niet alle vouwen eruit en durfde het strijkijzer ook niet hoger te zetten, maar als je het zeil strak om de tafel spant, zie je er haast niks meer van.

Je legt het zeil gewoon op tafel, knipt het teveel aan zeil langs de randen weg en trekt het strak om de tafel. En dan nieten maar. Ik heb echt kippenkracht in mijn armen, dus voor mij viel het niet mee om met een hand te nieten en met de andere het zeil strak te trekken. Dat nieten gaat namelijk nogal zwaar. Maar waar een wil is, is een weg en dus ook een vast geniet zeil.



Toen ik de smaak eenmaal te pakken had, wilde ik meer in huis veranderen. De hoes van mijn stoel en ook die van de footstool was een beetje vuil geworden van de hondenpootjes, dus die heb ik in de was gegooid. Uit de kelder haalde ik mijn rode hoezen te voorschijn. Ik moet best weer een beetje wennen aan al dat rood, maar het staat ook wel weer warm en gezellig. De regen kletterde gisteren (en vandaag!) tegen de ramen, dus zo kwam ik lekker in de herfstsfeer. Die regen kunnen we toch niet terug spugen, dus dan maken we er maar het beste van!





Reacties

  1. Wat is ie leuk geworden!! Lekker makkelijk afnemen ook zo. Whats next? Zouden ze ook zeilverf hebben:-D S.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ziet het er weer gezellig uit!
    Groetjes en bedankt voor de boekentips!
    Groetjes Marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijk huis heb je toch! Zou er zo in kunnen trekken :) x

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat een supergezellig huisje! ik vind het rood er erg mooi bij staan!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts

Greengate lente/zomer 2011

The boy in the striped pyjamas

Nieuwe PIP prints