11 augustus 2011

Lost in Austen

Nog even een last minute tv-tip voor vanavond: 'Lost in Austen', Nederland 2, van 20.50 tot 21.40 uur. TV Gids omschrijft de serie zo:

Fictieve wereld
De vierdelige serie Lost in Austen uit 2008 is gebaseerd op het werk van Jane Austen. De serie is vanaf deze week bij de NCRV te zien en legt een link met het boek Pride & Prejudice. Centraal staat Amanda Price, gespeeld door Jemima Rooper. Zij is niet gelukkig met haar leven en zit vooral thuis. Daar verslindt ze de boeken van Austen en gaat helemaal op in de fictieve wereld.


Wonder
Dan gebeurt er een wonder. Plotseling staat Elizabeth Bennet, het hoofdpersonage uit haar favoriete boek Pride & Prejudice, bij haar in de badkamer. Daar blijkt zich een doorgang te bevinden tussen de 19e en de 21ste eeuw. Ze ruilen van leven en zo krijgt Amanda de kans om rond te dwalen in de tijd van Elizabeth Bennet. Het is een droom die uitkomt, want dit is haar kans om haar eigen Mr. Darcy tegen het lijf te lopen.Ik heb 'm al een keer gezien en kan je verzekeren dat het de moeite waard is om te kijken. Als je tenminste van kostuumdrama's houdt. Helaas moeten we de topper 'Downton Abbey' voorlopig missen. Seizoen 1 is inmiddels afgelopen en het tweede wordt pas vanaf 8 januari in Engeland uitgezonden. Dus in Nederland zullen we nog wel wat langer moeten wachten. Gelukkig kunnen we tot die tijd de dvd's van seizoen 1 nog een keertje kijken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten