28 augustus 2011

Feel good boeken

Nu de herfst in zicht komt en de avonden langer worden, wil ik graag wat boekentips met jullie delen. Over Rosamunde Pilcher, mijn alltime favorite, heb ik het al eens gehad. Heb je nog nooit iets van haar gelezen, probeer dan eens De schelpenzoekers of, heel toepasselijk, September.


Hou je van de engelse sfeer van de Pilcher boeken, dus van tochtige landhuizen, eindeloze koppen thee, kaplaarzen, honden bij de haard in de keuken en dat soort dingen, probeer dan eens een boek van Marcia Willett of Victoria Clayton. Marcia Willett heeft een stuk of 8 boeken op haar naam staan, waarvan 4 samen de Chadwick-serie vormen (Een tijd van verwachting, Een veilig thuis, Met open armen, en Een tweede kans). Haar nieuwste boek heet Het zomerhuis. Ik ben er net in begonnen, maar de eerste hoofdstukken zijn veelbelovend. Eigenlijk kun je met Marcia Willett geen miskoop doen. Al haar boeken hebben dezelfde heerlijke sfeer, zijn een beetje romantisch en eindigen goed. Wat wil je nog meer?


Victoria Clayton is ook een aanrader. Haar boeken spelen zich ook af in oude engelse landhuizen, zonder centrale verwarming en met versleten chintz, waar men zich 's avonds nog kleedt voor het diner en de whiskey rijkelijk vloeit. Uiteraard zijn er de nodige (romatische) verwikkelingen en eindigt alles goed. Clayton schrijft met humor en laat je achter met een verlangen naar het engelse landleven van tweed en natte hond.
Dus heb je zin in lekker leesvoer, laat die boeken uit de top 10 dan voor wat ze zijn, en pak eens een boek van Marcia of Victoria. Grote kans dat je spontaan een grote pot thee gaat zetten en je Barbour uit de kast trekt.
2 opmerkingen:

 1. dit klinkt heerlijk!!
  Ga ik doen hoor! jij een hele fijne avond in het zomerhuis
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo,
  "De kracht van vriendschap" van Vicoria Clayton heb ik ondertussen uit. Het is zeker een aanrader, een echt herfstboek. Zondagnamiddag onder de plaid was het zalig om te lezen. Laat het buiten dan maar regenen! Bedankt voor de tip !
  Groetjes
  Claire

  BeantwoordenVerwijderen