21 oktober 2010

Viva Vapiano

Laatst ging ik uit eten met mijn buurmeisje. We hadden gehoord dat Sumo (all you can eat sushi) nu ook een vestiging aan de Meent/Binnenrotte heeft en een blik op de website bevestigde dit. Na een half uur rondjes lopen hebben we het restaurant maar even gebeld. En wat bleek? Ze openen pas in december. Dus wij op zoek naar iets anders. Onderweg waren we langs een italiaans restaurant gekomen dat er wel gezellig uitzag, dus we besloten het erop te wagen.


Het restaurant, Vapiano, blijkt een apart concept te hebben. Bij binnenkomst krijg je per persoon een pasje. Je kunt hiermee zelf je eten en je drankjes halen aan de verschillende counters. Het pasje wordt dan gescand en aan het eind van de avond betaal je wat er op je pasje staat.


Er zijn allerlei zitjes om uit te kiezen; comfortabele stoelen, maar ook hoge barkrukken aan een soort 'eeteiland' met daarop basilicumplantjes, olijfolie en verse rozemarijn. Je kunt gaan zitten waar je wilt en tussendoor mag je ook wisselen. Wij hebben bijvoorbeeld aan zo'n hoge tafel gegeten, maar zijn voor het toetje verhuisd naar een gezelliger zitje om daarna lekker te kunnen uitbuiken.


Want dat is wel nodig! Er is ontzettend veel keus en alles wordt voor je neus klaargemaakt. Lekker veel verse knoflook, zelfgemaakte pesto en pasta naar keuze. De borden zijn groot en worden goed volgeschept, dus je gaat zeker niet met honger naar huis.


Maar bewaar wel plek voor het toetje. Behalve de voor de hand liggende tiramisu is er ook Haagen Dazs ijs, cheesecake en chocoladetaart. In combinatie met een heerlijke grote kom verse muntthee echt de perfecte afsluiting van een smakelijke avond. En voor het geld hoef je het niet te laten. Wij hebben een voorgerecht, een groot bord pasta, een toetje en meerdere drankjes op en hoefden elk maar 25 euro af te rekenen.

Even googlen leert dat Vapiano een wereldwijde keten is met vestigingen in heel veel landen; van Australie tot Estland en van Saoedi-Arabie tot Amerika. In Nederland kun je in Amsterdam, Den Haag en, sinds juli dit jaar, ook in Rotterdam terecht voor zo'n heerlijk italiaanse hap. Aanrader!

5 opmerkingen:

 1. Ben gek op de Italiaan, een aanrader voor mij dus!

  Dank je wel voor je reactie op mijn vraag, maar ik durf het nog niet.

  Enne als je ons les zou kunnen geven in het hartjesbeplakken...

  Liefs Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er heerlijk uit!
  leuk concept zeg!
  fijn weekend
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als een gezellig restaurant, lekker eten en leuk concept!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Claudia,

  Heb idd weleens over workshops gedacht. Dus als jij een groepje dames bij elkaar weet je brengen, wil ik wel een middagje organiseren!

  Groetjes, Debby

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heey,

  lijkt me gezellig om jullie een keer te zien! ik werk bij vpiano rotterdam wel leuk te lezen dat jullie het gezellig vonden!

  tot snel dan maar?
  groetjes,
  Anouk

  BeantwoordenVerwijderen