27 oktober 2010

Big Apple

Ondanks mijn werk als webmaster en mijn interesse in social media, ben ik helemaal niet zo'n gadget freak. Zo heb ik geen iPhone, geen iPad en zelfs geen internet op mijn telefoon. Over die eReader ben ik al maanden aan het nadenken en voorlopig is het idee zelfs op de lange baan geschoven. En als ik geen iPod kado gekregen had, dan zou ik nu nog met een discman rondlopen denk ik. Echt, een 'early adapter' ben ik niet.


Maar er is één apparaat dat mijn hart sneller doet kloppen: de iMac. Dat geweldige grote scherm met z'n haarscherpe beeld, het kleine toetsenbord en die draadloze muis... En je hebt geen grote kast die je ergens onder je bureau moet stoppen, want alles zit in de monitor. Helemaal geweldig! En slaagt z'n mooie uiterlijk er niet in je over te halen, kijk dan eens naar de filmpjes op de Apple website. Als je eenmaal gezien hebt hoe handig de Mac werkt en hoe logisch alles gestructureerd is, dan ben je gegarandeerd om. Tel daarbij alle positieve verhalen van vrienden, familie en collega's die nooit meer iets anders willen dan een Mac, en je bent net zo verliefd als ik.


Jaren geleden, toen Apple nog die vrolijk gekleurde bolletjes verkocht, had ik al de wens om ooit zo'n hippe Mac in huis te hebben. Wat me tegenhield, was dat Apple software niet compatible was met die voor een normale pc en dat je dus geen Office documenten kon bekijken of bewerken. Ook al het gedoe met die speciale appeltjes-knop leek me onhandig. Maar ook die bezwaren heeft Apple voor me weggenomen! Je kunt nu een speciaal Office pakket voor de Mac kopen, zodat je zonder problemen Word en Excell documenten kunt lezen, maken en bewerken.
Dus ja, wat houdt me nog tegen? Uh... de prijs vrees ik. De kleinste iMac, die echt snel genoeg is en een prima formaat beeldscherm heeft (groter is natuurlijk altijd leuk, maar ok, ik doe niet moeilijk), kost in de Apple store € 1099,-. Toch best een aanschaf. In de folder van Dixons die gisteren bij me op de mat viel, zag ik tot mijn verbazing dat je bij de V&D Dixons nu een Mac kunt meenemen voor € 100,- minder. De verleiding wordt nu wel erg groot! Dus heb je negatieve ervaringen met een Mac, reageer dan alstjeblieft! Misschien dat mijn verlangen er wat door getemperd kan worden...


2 opmerkingen:

 1. Omdat niemand nog gereageerd heeft met een negatief verhaal, kan ik alleen maar zeggen dat ik echt ontzettend enthousiast ben over onze MacBook.
  In het begin moest ik ontzettend wennen want heel veel dingen zijn anders, maar dat wennen gaat erg snel, vooral als je merkt hoeveel beter bepaalde dingen zijn.
  Een probleem dat we hadden met onze oude laptop was de stekker om mee op te laten, die bleef niet goed zitten.
  Bij de MacBook zit er een magneetje in waardoor de adapter zich vastzuigt aan het oplaadpunt: geniaal!
  Ik heb echt alleen maar positieve dingen te melden en hoewel je in eerste instantie zou denken dat de Apples toch wel duur zijn, denk ik dat je er op de lange termijn veel langer plezier van zult hebben. En dan nog een pre: er zijn heel weinig virussen voor apples gemaakt, dus je zit niet zo snel met een vervuilde computer!
  Ik zeg: doen! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thanx! Dat had ik nou net nodig! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen