04 oktober 2010

Vast een klein beetje kerst

Het duurt natuurlijk nog even, maar stiekem ben ik toch vast een beetje bezig met kerst. Door de Greengate cupcakes voor in de kerstboom, die ik laatst voor mijn verjaardag heb gekregen, ben ik aan het denken gezet. Al jaren lang heb ik een kerstboom in rood en goud. Heel traditioneel, aangevuld met ruitstrikken, harten, zuurstokjes en meer van dat soort versieringen. Vind ik nog steeds leuk, maar eigenlijk wil ik mijn boom wat meer in de kleuren van de rest van mijn huis, oftwel het rood combineren met wat licht blauw, roze en groen. Maar het rood en de landelijke stijl moeten nog wel overheersen, anders krijg je zo'n soort baby boom die je de laatste jaren ook overal ziet. Vreselijk. Rood blijft voor mij echt dé kleur van kerst, dus die moet ook in mijn boom blijven overheersen. Maar als ik die paar gouden ballen weglaat en er wat dingen inhang zoals die cupcakes, krijgt de boom wat meer een 'Greengate sfeertje'.Een tijdje geleden heb ik een paar piepschuim harten gekocht. Ik wist niet echt wat ik ermee moest doen, maar was ervan overtuigd dat ik er nog wat leuks mee kon. En ineens wist ik het! Ik ben met servetten en wat lint aan de slag gegaan en heb er nu vier 'kerstharten' bij. En door de vrolijke kleurtjes kun je ze eigenlijk het hele jaar door ophangen, bijvoorbeeld aan de knop van een kast.


En nu ik toch in de 'christmas vibe' was, ben ik meteen de kelder ingedoken op zoek naar de kerstlichtjes. Mijn zus had het leuke idee om kerstlichtjes te gebruiken om bovenop een kast of in de keuken op te hangen. Dat had ze gezien bij Nigella. Zij heeft de lichtjes overal hangen en niet alleen met kerst. Dus als het voor Nigella werkt, waarom dan niet voor ons? Precies. Dus nu heb ik gezellige 'twinklelights' op mijn buffetkast liggen. Het was toch een bos lampjes die ik waarschijnlijk niet meer uit de knoop kan krijgen, dus zo hebben ze toch nog een goede bestemming.


2 opmerkingen:

  1. Helemaal leuk! En die harten zijn geweldig geworden. Misschien binnenkort een workshopje bij jou thuis?! Kus van Zus

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi huismusje, wat een leuke harten. Heb je de stoffen harten van GreenGate al eens gezien. Die combineren onwijs leuk met die van jou.
    groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen