28 oktober 2010

Balans

Hebben jullie ook al gezien dat een aantal winkels de kerstafdeling al heeft ingericht? Ik weet dat sommigen van jullie er geestelijk nog niet helemaal klaar voor zijn, maar ik kan je vertellen dat ik bij het zien van al die leuke, nieuwe versiersels helemaal in de christmas spirit kom!

Zo heeft de Bijenkorf veel vrolijke, kleurige ballen en grappige figuurtjes voor in de boom. Normaal loop ik dat soort dingen straal voorbij, aangezien ik echt iemand van een traditionele boom ben. Maar zoals ik een tijdje geleden al vertelde, wil ik dit jaar door het toevoegen van wat pastels, de boom een wat Cath Kidston-achtig tintje geven. Zodat het allemaal een beetje meer bij de rest van mijn inrichting past zeg maar. En dan zijn zo'n roze kikker met parelketting en licht blauwe cupcakes ineens weer erg leuk. Ik wil er alleen niet in doorslaan, want zo'n babyboom vol pastels of zo'n kitsche hard roze boom vind ik helemaal niks. Balans is het toverwoord!


Ook V&D heeft de kerstspullen al uitgestald. Veel rood-wit, maar ook daar zie je dit jaar ook wel wat hippe kleurtjes. Ik heb al van alles gezien wat ik leuk vind, dus ik vrees dat m'n boom weer net zo vol wordt als andere jaren. Maar ach, dat past bij mijn motto: MORE IS MORE!

Maar tot nu toe heb ik me in kunnen houden en geen ballen of versieringen gekocht. Alleen een stel houten sterren en een houten hart die ik voor een prikkie op de kop heb getikt. Ze hingen aan een touwtje en waren grijs/bruin gelakt. Past niet echt bij mijn spullen, dus je snapt het al, ik heb ze gepimpt. Eentje heb ik eerst geverfd en daarna beplakt, de rest heb ik in hun geheel beplakt. Ander lintje erdoor en klaar.

Een laagje schoolbordverf is trouwens ook heel leuk erop. Je kunt er dan zelf iets opschrijven. Mijn zus kwam op het idee om zo'n hart aan een mand met eieren te hangen. Op het hart kun je dan met krijt de houdbaarheidsdatum van de eieren zetten. Heel leuk idee, toch?  

2 opmerkingen:

 1. Ik word ook helemaal blij van de kerstversieringen in de winkels hoor. Geen betere pret dan voorpret;-)
  Je zelfgemaakte versiereingen zijn ook erg leuk. Handig die tip van de eiren man
  Fijn weekend,
  Lieve groet van Ester

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoewel ik moet zeggen dat ik het toch wat vroeg vond dat men eind augustus al in de V&D bezig was met het etaleren van het kerstassoritment, ben ik inmiddels wel gezwicht.
  Gisteren heb ik bij Blokker en Xenos hele leuke kerstornamenten gekocht; veel met boomschors!
  Bij de Blokker hadden ze ook cupcake kerstballen en ik moest meteen aan jou denken! :)
  Erg leuk, die persoonlijke tintjes die je aan de hangers gegeven hebt!

  BeantwoordenVerwijderen