05 maart 2012

Pillow talk

Zoals de meesten van jullie wel weten, ben ik gek op kussens. Op bijna elke stoel of bank ligt er wel eentje. Of meer. Dat laatste vooral. Het is een verslaving waar ik maar niet vanaf kom. Regelmatig zie ik leuke kussens, die ik dan niet koop omdat ik er al zoveel heb. Maar ik moet bekennen dat het ook nog weleens gebeurt dat ik geen weerstand kan bieden en weer met een kussentje thuis kom. Net een andere vorm (langwerpige kussens hebben op het moment een sterke aantrekkingskracht), een ander materiaal (fluweel of zacht bont, zo lekker voor een tukje op de bank) of een mooi stofje. Je begrijpt al waar ik naartoe wil, he? Ik ben weer gezwicht.


Hoewel ik toch wel kan zeggen dat dit een bijzonder geval is. Ik heb namelijk voor het eerst een zelfgemaakt kussen! Niet gemaakt door mij uiteraard, want borduren en ik, dat gaat niet samen. Nee, bij Xenos vond ik een tijd geleden een pakket voor een rond kussentje. Een geruit stofje met een grote geborduurde roos. Maar ja, dat moest je dus zelf naaien en borduren. Gelukkig heb ik een lieve zus die een stuk handiger is met naald en draad dan ik. Zij bood aan 'm voor me te maken. Ik heb 'm zelf gevuld, waardoor hij er wat bonkig en niet zo rond uitziet, maar dat mag de pret niet drukken. Handwerk heet dat.

Het heeft even geduurd (het schijnt niet zo'n handig pakket geweest te zijn, maar wat wil je voor een paar euro), maar daar is 'ie dan! Mijn nieuwe aanwinst op de bank! En zeg nou zelf, die is toch echt heel anders dan die ik al had? Ik ben er weg van. Helemaal PIP. Dus zus, bedankt voor al die noeste arbeid!

2 opmerkingen:

  1. Wauw, wat een gaaf kussen. En toch een beetje van jezelf erin gestopt, wat zul je er lekker op liggen. Je kunt er trots op zijn.
    Groetjes marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Graag gedaan hoor sus! Leuk dat je weer aan het bloggen bent ;-)
    Kus van Zus

    BeantwoordenVerwijderen