01 oktober 2011

Zomer in de herfst

Hoe gek ik ook ben op de herfst en stormachtige dagen, het weer van de afgelopen week vond ik echt een kadootje. Het is een beetje raar, maar wel erg lekker. Zeker omdat de zomer dit jaar wat tegenviel.

Ik was van plan vandaag naar het park te gaan of een bankje aan de kade op te zoeken om lekker van de zon te genieten, maar bij het uitlaten van de hond vanmorgen merkte ik al dat het daar veel te warm voor was. Op mijn balkon, waar ik pas 's avonds de zon heb, was het heerlijk.


 De katten natuurlijk ook meteen naar buiten. Vooral Boots zie je gewoon genieten. Ze moeten nog wel even wennen aan het feit dat mijn 'loungebed' verplaatst is naar de logeerkamer en nu dienst doet als 'echt'  bed. Er is meteen veel meer plek op het balkon, zeker na mijn opruimactie van twee weken geleden. Om toch lekker te kunnen zitten, heb ik een oude witte stoel uit de kelder te voorschijn gehaald. Voor de katten en Robin heb ik twee zachte manden buiten gezet, waar ze om en om in gaan liggen. Zodra er eentje opstaat om zijn benen te strekken, ligt er meteen een ander in. Opgestaan, plaatsje vergaan.


Vanmiddag heb ik nog een rondje over de markt gelopen. Vooral met die warmte krijg ik zo'n trek van al die heerlijke geuren! Die zilte geur van verse vis, de exotische Griekse hapjes en smeersels, het verse brood en de opgestapelde pittige kazen... Ik ben normaal meer van het zoet, maar met warm weer krijg ik ineens trek in hartig. Koud glas drinken erbij...mmm! Maar ik probeer de laatste tijd wat gezonder te eten, dus in plaats van kibbeling of patat heb ik twee bakjes prachtige aardbeien en een flinke meloen gekocht. De aardbeien waren heerlijk zoet. Okee, niet hartig, maar ze smaakten heerlijk. Voetjes omhoog, boekje erbij en smullen maar. En dat in oktober!


Om toch een beetje in de herfststemming te komen, wil ik morgenmiddag met Robin naar de Kralingse Plas. Daar kun je heerlijk langs het water wandelen, maar ook door het bos. Past perfect bij het weer denk ik; zomer in de herfst!


Ik hoop dat jullie ook van het weer genieten. Voor je het weet is het voorbij en zitten we echt in de herfst. Ook leuk, maar met wat zonnestralen ben je toch net wat beter opgewassen tegen de komende winter!


1 opmerking:

  1. Het is echt genieten! ook hier zitten we in een opgeruimde herfst tuin te genieten van het heerlijke weer. Dit aardbeien zijn echt om in te bijten. Ik zit hier aan de druiven ook lekker!
    Gezonde hapjes ja daar moet ik eigenlijk ook nog wat meer van! hihi
    Ik wens je een heerlijke dag in het bos.
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen