29 januari 2011

Digitale wereld

Het komt waarschijnlijk door mijn werk, maar ik zit de laatste maanden helemaal in de social media. Met een collega ben ik een beleidsstuk aan het schrijven waarin we aangeven hoe we binnen onze organisatie social media willen inzetten als onderdeel van onze communicatiestrategie.

Je merkt dat andere gemeentes ook aan het zoeken zijn naar een manier om social media te gebruiken, maar dat er allerlei vragen zijn; wat zijn social media nu eigenlijk, welke media kunnen nuttig zijn voor onze organisatie en hoe moeten we die dan gaan inzetten? Wie gaat het allemaal beheren en moeten we bepaalde regels of gedragscodes opstellen? Om onze collega-voorlichters een stukje verder op weg te helpen, hebben we laatst een uitgebreide presentatie gehouden, die voor hen veel nieuwe informatie bleek te bevatten. Natuurlijk zijn we zelf ook nog lang niet klaar, en met die snelle ontwikkelingen zul je dat nooit zijn ook, maar we hebben wel gemerkt dat we al een eind op de goede weg zijn.


Voor mijn werk ben ik thuis nog vaak bezig met het testen van verschillende media, want je moet toch weten hoe het allemaal werkt en wat er precies mee kan. Je kunt het zo gek niet bedenken of ik 'zit erop'; Facebook, Hyves, LinkedIn, Flickr, Twitter, Delicious, Yammer... you name it! Ik vind het ontzettend leuk om me hierin te verdiepen, maar het kost enorm veel tijd. Voor je het weet zit je weer uren achter de computer.

Niet dat ik dat erg vind; sinds ik mijn Mac heb, is het een groot feest! Moet nog steeds aan sommige dingen wennen, want het werkt nu eenmaal anders dan een Windows pc. Maar als je het eenmaal doorhebt, is het geweldig. De standaardprogramma's zijn ook top. Zo ontdekte ik een paar weken geleden iWeb, een programma om je eigen website te bouwen. Ik vind vooral het ontwerpen van een vormgeving zo leuk, dat ik nu bezig ben met het maken van mijn eigen site. Stadsmuissie zoekt het hogerop! Maar zover is het nog lang niet. Het is heel veel werk om 'm zo te krijgen als ik 'm hebben wil, dus voorlopig ben ik nog gewoon hier op Blogger te vinden...


1 opmerking: