04 januari 2011

Chronicles of Narnia: the Voyage of the Dawn Treader

Ik besef me dat ik natuurlijk vreselijk achterloop vergeleken de 'hardcore filmkijkers', maar vorige week heb ik voor het eerst in mijn leven een bioscoopfilm in 3D gezien. Allereerst moet ik zeggen dat het verplichte brilletje minder afzichtelijk was dan ik verwachtte; in tegenstelling tot de kartonnen wegwerpbrilletjes met een rood en een blauw 'glas', zoals je vroeger bij 3D attracties in Disneyland en de Efteling op moest zetten, kreeg ik nu een zwarte plastic bril met een nogal hip montuur. Je betaalt hier wel anderhalve euro extra voor (bovenop de toeslag voor 3D), maar je kunt deze bril wel elke keer opnieuw gebruiken wanneer je een 3D film gaat bekijken.
Maar eerlijk gezegd betwijfel ik of het bij mij zover gaat komen. Want ondanks dat de beelden dankzij de 3D filmtechniek veel realistischer zijn, vind ik het al met al geen fijne kijkervaring. De beelden zijn nogal onrustig voor je ogen, vooral bij actiescenes waarbij je als het ware 'door het landschap zoeft'. De bril afzetten om misselijkheid en hoofdpijn te voorkomen, of zoals in mijn geval, te verminderen, is helaas geen optie. Door de 3D techniek is het beeld zonder bril nogal wazig.

Toch was de film super. Ik was naar de 3D versie van 'The Chronicles of Narnia; the Voyage of the Dawn Ttreader', en net als de andere twee delen was dit een juweeltje. Mooie opnames, een spannend verhaal en vooral ook hele mooie symboliek. Maar om dat te waarderen moet je wel een christen zijn vrees ik. Ondanks dat het jammer is als je de dubbele betekenis van de Narnia verhalen mist, zijn de films ook zeker de moeite waard voor wie niet bekend is met de bijbel. Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de trailer op YouTube.Als boekengek heb ik uiteraard ook de Narnia boeken in de kast staan, dus ik kijk uit naar de verfilming van de andere delen!


1 opmerking:

  1. Fijn dat je me opnieuw gaat volgen, dank je wel. Afscheid nemen van 213 volgers viel me zwaar maar afscheid nemen van de naam Bo Butiek was erg belangrijk voor me. Een nieuw jaar een nieuwe start. Mijn winkel heeft een mooi plaatsje in mijn verleden gekregen.

    Het verhuizen is inderdaad goed gegaan, alleen mijn volgers dan niet. Hopelijk weten ze me weer snel te vinden.

    Wat ik wel een beetje vreemd vind dat ik heel veel posten van je gemist heb. Deze hebben niet in mijn dashboard gestaan. Ik vroeg me zelfs een beetje af of je misschien gestopt was.

    Liefs Claudia

    BeantwoordenVerwijderen