04 oktober 2013

Happy days are coming

Hoewel ik net doe alsof ik het ook niet vind kunnen dat die pepernoten elk jaar weer vroeger in de winkel lijken te liggen, geniet ik er heimelijk enorm van. Niet dat ik nu al pepernoten ga eten. Nee, het is meer de belofte van wat gaat komen. Wat er ook gebeurt, er komt straks gewoon weer een sinterklaasavond. Een soort heerlijke zekerheid die me houvast geeft te midden van zoveel dingen die veranderen.


Ik ben gek op traditie. Een wijze oom (ja inderdaad, u!) zegt altijd "Vier je vierdagen" en daar ben ik het helemaal mee eens. Alles wat maar enigszins te vieren is, vier ik. Ik probeer van elke dag een feestje te maken. Dat is een voordeel van single zijn; je mag net zo gek doen als je wilt en niemand die er wat van zegt. 


Zo geniet ik dus elke keer als ik pepernoten, of beter nog, chocoladeletters en marsepein, in de winkel zie liggen. Bij Xenos gingen ze nog een stapje verder. Daar kun je sinterklaasbordjes, papieren bekertjes en jute sintzakken kopen. Al helemaal klaar voor het Heerlijk Avondje. Zo zie ik het graag. En het wordt nog beter; ze zijn de eerste winkel met kerstspullen! Ja, ja, vreselijk vroeg, bla, bla. Maar leuk dat ik het vind! Ik heb zelfs al wat gekocht. "De leukste spullen komen het eerst binnen en zijn straks mooi weg" zei de sympathieke verkoopster begrijpend. En zo is het maar net. Voor wie stiekem ook uitkijkt naar december hieronder wat foto's van de kerstcollectie van Xenos. Wie hier nog lang niet aan toe is en met pijn in het hart terugdenkt aan de zomer: gewoon niet kijken. Je hebt nog even de tijd om aan het idee te wennen. Maar geloof me, je mist wel veel voorpret!


De minivogelhuisjes hangen aan de knop van mijn kast en het hertje heb ik gepimpt; turkoois geverfd, beetje glitter erover en hup, onder een stolp. Instant kitsch waar je blij van wordt!


2 opmerkingen:

  1. Ooooo... Morgen duidelijk even bij Xenos langs :-))
    Kus van Zus

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een schatje zeg dat hertje! Ik zoek hem al weken...:(
    misschien toch even geduld hebben... X Arja

    BeantwoordenVerwijderen