20 september 2011

Najaarskriebels

Dat mensen in het voorjaar ineens aan het opruimen en schoonmaken slaan is bekend. Maar in het najaar? Toch kreeg ik vorige week ineens de kriebels. Ik kreeg het plotseling benauwd van alle spullen om me heen. Leger moest het! Kamer voor kamer ben ik door het huis gegaan en geen kastje of laatje kon ontkomen aan mijn opruimwoede. Maar liefst 20 vuilniszakken heb ik weggedaan. En dan tel ik alle losse rommel die niet in de zak paste niet eens mee. Overbodige meubels staan inmiddels op Marktplaats, waarvan ik er al twee verkocht heb. Morgenochtend komt de Roteb het grofvuil ophalen, dus vanavond even wat grote dingen naar buiten sjouwen.Op het toilet heb ik een soort whiteboard waarop ik een lijst heb gemaakt met alle klussen die nog moeten gebeuren. Het meeste is inmiddels afgestreept. De laatste grote klus is het balkon. Ik wil alle verlepte planten en hun potten wegdoen (zwaar door de aarde in de potten!), de blijvertjes snoeien en voeding geven, de verstopte goot leeghalen, en., uiteraard, de boel een beetje verschuiven. Een vervelende klus omdat ik op het balkon weinig ruimte heb om te schuiven en naderhand alles onder de aarde zit.

Verder heb ik nog wat kleine dingen op m'n to do list, zoals mijn laarzen naar de schoenmaker brengen (vergeet ik altijd), de spotjes in de keuken vervangen (krijg die rotdingen er niet uit) en de vriezer ontdooien (koud en nat werkje waarvoor ik eerst de inhoud op moet eten).

Ik heb al verschillende mensen aangestoken met mijn opruimwoede. Dus misschien hangt er toch iets in de lucht??5 opmerkingen:

 1. Ik herken mezelf helemaal in je verhaal! Ik heb eigenlijk bij alle seizoenswisselingen wel de drang om te ruimen.......heerlijk!!! Succes nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik herken het ook wel... als de ramen en deuren niet meer open kunnen en de lampen eerder aan gaan lijkt het wel kleiner geworden in huis..
  Succes nog met alles!

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hee! Wat voor meubeltjes heb je op marktplaats gezet? Misschien heb ik er wat aan, ben mn kamer aan het veranderen :D
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Janouk,

  Zou mooi zijn, dan zijn we allebei blij ;-).
  Ik heb nog in de aanbieding: een ladenkastje, een theewagen, een bankstel en een kinderstoel (hoeft niet persé een kind in, ook leuk als decoratie). Je vindt ze op http://verkopers.marktplaats.nl/5042668.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo,

  Leuke Blog en leuke inrichting!

  Helemaal mijn smaak.

  Ik zal je blog af en toe bezoeken ;)

  Vr gr Angelique

  BeantwoordenVerwijderen