De kerstboom, hij staat weer!

Kom maar op met die kerst, ik ben er helemaal klaar voor. De boom staat, de lichtjes branden en mijn rode Greengate plaid ligt over de bank. Met de kerst cd van Michael Buble op de achtergrond zit ik helemaal kerstig te zijn, omringd door een slapende hond en 3 slapende katten (waarvan er eentje flink snurkt). Wat wil een mens nog meer?



De kerstboom optuigen is niet iets wat je even tussendoor in een verloren uurtje kan doen. Eerst moet de boom uit de kelder gehaald en boven in elkaar gezet worden. Een vervelend werkje waar je vieze, droge handen van krijgt omdat je alle takken in model moet buigen. Daarna volgen de lichtjes. Een karwei waar ik vroeger zo een uur zoet mee was. Ik heb wat op die stomme lampjes zitten schelden zeg, als ze weer eens zo erg in de war zaten dat ik de draad het liefst met een schaar had doorgeknipt. Maar sinds vorig jaar kosten de lampjes me nog geen 10 minuten tijd! Ik heb eindelijk een snoer dat gewoon 1 recht stuk met lichtheid in plaats van zo'n onhandige lus, die wel in de war MOET gaan. In het Engels heten het faire lights, dat klinkt zoveel leuker, vind je niet? Past ook veel beter. De lichtjes van tegenwoordig zijn ook zoveel kleiner en fijner dan die joekels van vroeger.



Na de lichtjes kan het echte werk beginnen. Ik vind het altijd een groot feest om een voor een de versieringen uit de doos te halen. Vaak was ik vergeten dat ik ze had, dus is het steeds weer een verrassing wat er allemaal tevoorschijn komt. Net als altijd hangt mijn boom prop- en propvol. Ballen, kralenkettingen, strikken, paddestoelen, cupcakes... ze moeten er allemaal in. En dan natuurlijk de versieringen met herinneringen; het handtasje dat ik bij Harrods heb gekocht, het hobbelpaardje dat van mijn moeder was, het teddybeertje dat thuis bij mijn ouders in de boom hing, de kleine ark van Noach die ik van mijn zus heb gekregen... Zo wordt een kerstboom zoveel meer dan zomaar een versierde boom. Het is een persoonlijk stukje geschiedenis vol mooie herinneringen.








Reacties

  1. Wat een herkenbaar stuk!! Van de droge handen, de lichtjes tot de verrassingen uit de doosjes! Alleen kan er wonderbaarlijk genoeg nog wel wat bij!
    Kom 'm snel live bekijken!
    xx Shi

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts

Greengate lente/zomer 2011

The boy in the striped pyjamas

Nieuwe PIP prints