26 december 2011

Dag Kerst!

Wat vliegt de tijd. Weken kijk je ernaar uit, ben je bezig met het versieren van de hele boel... en hup, dan zijn de kerstdagen alweer voorbij. Maar wat was het weer gezellig! Gisteren zijn we naar mijn broer en zijn vriendin geweest in Den Haag. Robin mocht mee omdat we bleven slapen, dus die was helemaal blij. Lekker even weg van de katten, alle aandacht voor hem. Hij zorgde natuurlijk dat hij in de buurt van de keuken was om eventuele gevallen hapjes snel en efficient op te ruimen. Laat dat maar aan Rob over.


Voor we gingen gourmetten, wat toch nog altijd ideaal is omdat je allemaal zo lekker bezig bent en kan eten wat je wilt, hebben de dames het toetje gemaakt; cakepops. Schijnt een soort nieuwe rage te zijn als opvolger van de cupcakes. Je maakt een soort balletjes (of andere vormpjes) van cake, stopt ze kort in de vriezer om hard te laten worden en vervolgens kun je ze versieren. In de vloeibare chocola of witte glazuur dopen en dan kun je los met glitters, snoepjes, marsepein en fondant. Ik was echt verbaasd hoe snel je met wat gekleurde marsepein en wat vormpjes een leuk minitaartje kunt maken. Over het algemeen worden de cakepops op een soort lollystokjes gezet, maar je kunt ze ook in een klein cupcakehoudertje doen zodat je dikke bonbons hebt. Pakjes met strikken, versierde kerstboompjes, christmas puddings, versierde ballen... we hebben ons echt uitgeleefd. Het is behoorlijk verslavend kan ik zeggen.En toen had ik ze nog niet geproefd! Eerlijk gezegd had ik verwacht dat ze wat droog zouden zijn. Meer voor de show dan voor het lekker zeg maar. Niet dus. Ze waren lekkerr, echt heerlijk! Heel machtig natuurlijk, vooral die met chocola, maar ze doen niet onder voor een bonbon. Echt super!Voor we 's avonds naar bed gingen, hebben we de kadootjes onder de boom uitgepakt. We geven normaal geen kadoos met Kerst, maar dit jaar hadden we allemaal voor elkaar een boek gekocht. Voor mij natuurlijk het perfecte kado. Nu heb ik dus heerlijk drie dikke boeken naast de bank liggen, klaar om de komende dagen gelezen te worden. Wat is er lekkerder dan dat?Van de moeder van Shia kreeg ik een schattige mok van Greengate, met mooie lepeltjes en vorkjes en lekkere thee van Betjeman & Barton. Leuk als mensen je smaak zo goed kennen en iets geven dat zo bij je past. Thanks Santa!!Inmiddels zijn Rob en ik weer thuis en hangt de hele beestenbede slaperig op de bank. Daantje was voor het eerst een nacht alleen. Was toch een beetje ongerust over m'n kleine mannetje. Toen ik thuis kwam stonden ze alledrie achter de deur te wachten, zo schattig. Daantje viel net van het ene op het andere moment in slaap tegen m'n been, zo met z'n koppie achterover. Ik maak mezelf wijs dat hij me gemist heeft en toch een beetje blij is dat ik er weer ben...


Ik hoop dat jullie ook allemaal genoten hebben van de kerstdagen. Nog een paar dagen en het jaar zit er weer op. Dan is het op naar 2012!1 opmerking: