30 september 2013

Er was eens...

Ik ken mensen die serieverslaafd zijn. Die kijken de ene serie na de andere. Ik heb er eigenlijk maar eentje waar ik voor thuis blijf; Once upon a time. Bij wijze van spreken dan, want in dit digitale tijdperk hoef je natuurlijk geen serie meer te missen. Je kijkt 'm gewoon online of je downloadt 'm. Maar daar komt ook meteen die verslaving om de hoek kijken. Want een week wachten om de volgende aflevering te kunnen zien? Ben je gek, we willen het nu! En dus zit je tot diep in de nacht aan de buis gekluisterd. Nog eentje dan! En voor je het weet is het zover. Kun je geen appel meer zien zonder aan Sneeuwwitje te denken. En spreek je mensen in je omgeving ineens aan met 'dearie'. Sorry, een inside joke voor de hardcore fans.


Voor wie Once upon a time niet kent, hier een korte samenvatting. Eigenlijk niet te doen, want er lopen zoveel verhaallijnen door elkaar heen en je moet voortdurend blijven nadenken, maar dat is dan ook  het geniale van de serie.


Seizoen 1 begint met de vloek die de boze koningin (stiefmoeder van Sneeuwwitje) heeft uitgesproken over the enchanted forest, waardoor alle sprookjesfiguren in onze wereld terechtkomen. Ze wonen in het Amerikaanse dorpje Storybrooke, maar hebben geen idee wie ze werkelijk zijn. Een jongetje dat een sprookjesboek in handen krijgt, gaat op zoek naar zijn biologische moeder en haalt haar naar Storybrooke. Zij zou volgens het boek namelijk de enige zijn die de vloek kan verbreken. Gaandeweg leer je steeds meer inwoners van Storybrooke kennen en kom je erachter wie ze werkelijk zijn. De serie is van dezelfde makers als 'Lost' en zit qua verhaallijn net zo slim in elkaar.


In het tweede seizoen is de vloek verbroken en weet iedereen weer wie hij is, maar komen bepaalde personen per ongeluk in the enchanted forest terecht. Heen en weer reizen tussen werelden is niet zo eenvoudig, dus er gaan heel wat afleveringen overheen voor iedereen weer bij elkaar is. En net als het erop lijkt dat alles eindelijk goed komt, wordt Henry, het jongetje dat eigenlijk de spil van alles is, ontvoerd. En omdat de sprookjes in de serie net even anders zijn dan wij ze kennen, is het niet een bekende schurk die Henry heeft laten ontvoeren, maar de altijd kind blijvende Peter Pan. Wie hij precies is en waarom hij Henry wil, is niet duidelijk. Alleen dat hij 'to be feared by all'  is.Seizoen 2 eindigt ermee dat de hoofdpersonen uit de serie met elkaar op weg gaan naar Neverland om Henry te redden. Snow, Charming, Regina (de boze koningin), Hook, Emma (de moeder van Henry) en Rumpelstiltskin (Repelsteeltje) met elkaar op 1 schip... dat is natuurlijk vragen om moeilijkheden. Gisteravond werd in Amerika de eerste aflevering van het nieuwe seizoen uitgezonden. Vanavond natuurlijk meteen gedownload en gekeken. Heel spannend! En ja, dan moet deze verslaafde dus toch wachten tot volgende week om te weten hoe het verder gaat. Om vervolgens met nog meer vragen te komen zitten. Heerlijk.


Wie nu nog niet als een gek seizoen 1 aan het downloaden is, kan ik misschien over de streep trekken door wat foto's van de hoofdpersonen te laten zien. Op de Facebook fanpage worden regelmatig polls gehouden over wie de meest dishy sprookjesfiguur is. Hun top 3: Charming, Rumpel en Hook. Ik mis in dit rijtje eigenlijk Pinocchio, de Mad Hatter (uit Alice in Wonderland) en de Huntsman (de jager uit Sneeuwwitje) nog, dus die zal ik jullie niet onthouden. Oordeel zelf!
1 opmerking:

  1. Als mede-verslaafde kan ik bevestigen dat dit een serie is die je absoluut moet zien. Geniaal! Enne... ik ga voor Rumpel... geen twijfel mogelijk ;-)
    Kus van Zus

    BeantwoordenVerwijderen