Stadsmuissie stijl

Vorige keer vertelde ik dat ik de laatste tijd van die crea-kriebels heb. Dat is ook in m'n interieur te zien. Ik merk dat ik langzaamaan steeds meer de stijl van 101 Woonideeen leuk ga vinden, waardoor m'n huis wat minder romantisch wordt, maar wel persoonlijker. Er komt steeds meer kleur in en ik vind het steeds minder belangrijk wat een ander ervan vindt. Zelfgemaakte spullen vind ik steeds leuker en ik schaam me niet meer om dingen van mezelf op te hangen. Okee, het is niet van hoog niveau en het kan allemaal vast veel mooier, maar het is van mij. Het zijn spullen waar ik vrolijk van word, die mijn huis tot mijn thuis maken. Het is niet een bepaalde stijl, maar een mix van invloeden; PIP, Cath Kidston, Oilily, maar ook Mollie Makes, 101 Woonideeen en vooral heel veel Stadsmuissie Stijl. En dat bevalt me prima!


Maar wat de veranderingen betreft. Zoals ik vorige keer al vertelde, heb ik m'n eettafel en stoelen geverfd. Het stippenzijl op de tafel vond ik nog steeds leuk, maar Daantje was er al zo vaak in blijven haken met z'n nagels, dat het vol ophalen zat. En de poten, die ik ooit cremekleur had geverfd, zagen er wat smoezelig uit. Dus bij de Gamma een pot mintkleurige lakverf gekocht om de boel op te frissen. De stoelen waren licht blauw, maar die had ik geverfd met muurverf bij gebrek aan beter. Die heb ik nu in de roze lakverf gezet. Het is niet voor niets dat muurverf alleen voor op de muur bedoeld is... het wordt heel ruw als je het op hout smeert. Ook heel lastig schoon te maken. Dus deze verfbeurt was geen overbodige luxe.





Bij Ikea kocht ik een tijdje terug muurstickers met vlinders, die ik op de lichtblauwe muur had geplakt. Natuurlijk werd ik dat na een paar weken al zat en was benieuwd of je ze ook makkelijk van de muur kreeg. Nou, ze gaan er wel makkelijk af, maar je trekt wel snel de verf van je muur mee. Gelukkig had ik nog een potje staan (ik had er ook m'n stoelen mee geverfd destijds!), dus snel de muur bijgewerkt. De vlinders zitten nu op het raam, waar ze straks tenminste weer makkelijk af kunnen.


Ik heb zelf een aantal pompons gemaakt, maar bij Xenos zijn ze zo goedkoop dat je voordeliger uit bent dan wanneer je eerst zelf vloeipapier moet gaan kopen. Ze zijn per 3 verpakt. Helaas waren de meeste kleuren al op, dus ik heb alleen appeltjesgroen en turkoois. Maar ze hangen nu in m'n slaapkamer (leuk bij de appeltjesgroene muur) en in de woonkamer voor het raam. Net buiten het bereik van de katten, die vanaf de krabpaal graag ernaar graaien.

Verder heb ik een slinger gemaakt van sterren, geknipt uit allerlei stukjes papier. Ik ben geen scrapbooker, maar bij Action verkochten ze een tijdje geleden scrappapier voor zo'n 2 euro. En voor vlaggetjes en dit soort dingen kun je dat leuk gebruiken. Gewoon 1 keer een patroontje knippen en dat op alle andere papiertjes overtrekken en uitknippen. Draadje erdoor en klaar.



En dan iets waar ik weg van ben, maar waar ik nog geen perfecte bestemming voor heb gevonden; m'n PIP badlaken. Bij de Bijenkorf heb ik in de uitverkoop een megagroot badlaken van PIP gekocht. Het idee was om het op de grond te leggen en te gebruiken als vloerkleed. En het stond ook echt leuk. Enige probleem is dat de hond en de katten er graag op (en in) spelen, dus binnen 5 minuten lag het in een prop in de hoek van de kamer. Zaterdag heb ik 'm vastgeplakt met dubbelzijdig tape, maar na een dag moest ik concluderen dat dit ook geen oplossing is. De dieren rennen er overheen en trekken zo het hele badlaken mee. Kortom, gisteravond heb ik een uur op de grond gezeten met nagellakremover en watten om de resten tape van de vloer te krijgen.
Ik denk dat ik het badlaken nu maar als een soort plaid over de bank ga leggen. Maar jammer is het wel, want ik vond 'm op de grond echt heel leuk staan. Dus als iemand nog goede ideeen heeft...?



O ja, als laatste nog even de krokodil. Ik vond hem op de boekenbeurs. Hij is natuurlijk voor kinderen, maar ik vond hem zo leuk, die moest gewoon mee naar huis. Wonder boven wonder laat de hond hem met rust, dus hij is nog steeds heel. Nu ligt hij heel vrolijk en kleurig te zijn op de bank. Ken je dat liedje uit Sesamstraat? 'Ik ben een grote krokodil! En ik heb nog niet ontbeten, heb wel zin om jou te eten. Ik ben een grote krokodil!' Dat moet ik gewoon zingen als ik 'm zie.


Hieronder wat foto's van hoede woonkamer er nu uitziet. Het is een momentopname, want je weet, bij mij kan het volgende week weer allemaal anders zijn.












Maar mijn volgende project is het kleine kamertje, dus de woonkamer laat ik even voor wat hij is. In het kamertje staan nog oude boekenkasten van mijn ouders. Mijn kledingkast staat in mijn slaapkamer, maar die puilt onderhand echt uit. Schandalig, ik weet het. Maar hoe heerlijk zou het zijn om een grote kledingkast te hebben, waar je alles netjes in kunt hangen? Niet meer alles over elkaar hangen, waardoor je niet meer weet wat je hebt. Het gaat er eindelijk van komen. Donderdag ga ik bij Ikea een PAX kast kopen, die dan vrijdagavond wordt bezorgd. Zaterdag komt mijn  zus helpen om 'm in elkaar te zetten. Maar voor het zover is, moeten de oude kasten er eerst uit. Woensdagmorgen komt het grofvuil, dus morgenavond moeten ze naar beneden. Hoe ik dat voor elkaar ga krijgen in m'n eentje weet ik nog niet, maar mijn sleep- en sjouwervaring komt vast goed van pas. Wordt vervolgd!




Reacties

  1. Hoi Stadmuissie,

    Ik vind je interieur echt schitterend. Lekker kleurrijk en gezellig. Goed dat je je niets aantrekt van andere, een huis maak je namelijk voor jezelf. Jij moet daar wonen en voor jou moet het dus aanvoelen als thuis. En als ik je foto's zo zie zal dat best lukken.

    Groeten Danielle

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat enig, dat badlaken op de vloer! Misschien een antislip mat eronder?
    Groet, Carla

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Antislip heb ik geprobeerd, maar die is helaas niet bestand tegen rennende honden en katten ;-).

    BeantwoordenVerwijderen
  4. je hebt toch van dat spul dat je textiel hard kan maken . mss is dat wat ..leuke gezelligheid weer in je huis!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts

Greengate lente/zomer 2011

The boy in the striped pyjamas

Nieuwe PIP prints