15 juli 2012

Swan Market XXL

Bijna was ik niet gegaan. Net toen ik eind van de ochtend naar de Swan Market wilde gaan, kwam de regen met bakken uit de hemel. En je weet hoe dat gaat. Als je eenmaal lekker op de bank zit te niksen, dan heb je de neiging om niet meer de deur uit te gaan. Zeker als je die donkere, onheilspellende wolken ziet hangen. Maar rond een uur of 3 klaarde het ineens op en kwam de zon tevoorschijn. Ik moest wat moeite doen, maar toen ik eenmaal buiten liep, was ik blij dat ik was gegaan. Het zonnetje scheen, een lekker fris windje... toch een stuk beter dan de hele dag binnen zitten.


De XXL editie van de Swan Market werd georganiseerd in het Museum Park, wat op zich natuurlijk al een mooie locatie is. Maar er bleken meer mensen te zijn die even een frisse neus kwamen halen. Het was superdruk en bij sommige kraampjes kon je gewoon niks zien. Even voor wie nog nooit van de Swan Market hebben gehoord; het is een markt met allerlei zelfgemaakte sieraden, etenswaren, tweedehands kleding en kunst. Een soort live Etsy zeg maar. Het Flow gehalte is nogal hoog. Aan de ene kant is dat leuk, maar aan de andere kant zitten er ook veel spullen bij waar ik gewoon niet hip of kunstzinning genoeg voor ben. Leuke kaarten bijvoorbeeld die best grappig zijn, maar waar ik echt geen 12 euro per stuk voor ga betalen. Of vilten sieraden en tassen in een kleur groen of paars die ik toch echt associeer met geitenwollen sokken of types van de Kunstacademie. Niks mis mee, maar gewoon niet helemaal mijn ding.


 Er zitten ook veel leuke kraampjes tussen hoor. Hippe armbandjes en originele hangers, verse quiches en cupcakes, mooie leren tassen... Echt de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Het sfeertje is heel gezellig en een beetje rondneuzen tussen alle kraampjes is altijd spannend. Je weet nooit wat voor moois je tegenkomt. Kijk voor meer informatie over data en locaties op www.swanmarket.nl.

1 opmerking:

  1. lijkt me een erg creatieve markt haha, nog wat leuks gekocht daar?

    BeantwoordenVerwijderen