03 juni 2012

To (e-)read, or not to (e-)read

Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik tijdens mijn vakantie bijna niets gelezen heb. Om precies te zijn slechts anderhalf boek. En dat terwijl ik volop gelegenheid had om heel erg veel te lezen. Ik was a. in mijn eentje op vakantie, en b. had zo'n 60 boeken bij me. Normaal ben ik altijd al na een week door mijn boekenvoorraad mee, dus om dat te voorkomen had ik dit keer mijn iPad meegenomen. Deze stond dankzij een vriendin helemaal vol met boeken die ik graag wilde lezen. Maar daar zat 'm dus het probleem. Het waren digitale boeken. En nu is dus gebleken dat die mijn leeshonger niet kunnen stillen. Juist van mij, specialist digitale media en gek van alle nieuwe gadgets, mag je toch wel wat anders verwachten.

Maar nee dus. Ik kan het ook niet goed verklaren. Behalve dan dat ik m'n iPad vaak niet meenam naar het zwembad, en al helemaal niet naar het strand, waar je normaal 's middags best je boek even zou willen pakken. Maar ook 's avonds, als ik echt gelegenheid had om te lezen, gaf ik de voorkeur aan domweg voor de tv hangen om series te kijken die continu onderbroken werden door eindeloze reclameblokken.


Het enige dat ik kan verzinnen is dat het gewoon een gevoelskwestie is. Een iPad voelt niet als een boek. Het is een geweldig apparaat dat ik niet meer zou willen missen. Maar het is geen boek. En dat wordt het ook nooit. Ik wist wel van mezelf dat ik liever een boek vasthoud dan een iPad, maar dat dit me er zelfs van zou weerhouden om te lezen bij gebrek aan een echt boek... nee.
Maar ik kan er niet omheen. Dus nu heb ik een iPad vol geweldige boeken en eigenlijk mocht ik van mezelf de komende paar jaar geen boeken meer kopen, omdat ik alle denkbare titels nu in digitale vorm heb. Maar sinds ik thuis ben heb ik al meteen 2 boeken verslonden, echte wel te verstaan! En dat smaakt naar meer. De vakantie heeft echt zo'n zin in lezen bij me opgeroepen, alleen werd die niet door de iPad gestild. Dus de enige oplossing? Toch maar een echt boek kopen. En laat het nou net de Maand van het Spannende Boek zijn! Dus hop, naar Donner en 3 thrillers gekocht voor de prijs van 2. Die liggen nu op de tafel naast mijn bank, klaar om vastgehouden en gelezen te worden, zodra ik 'Oink' (een must voor alle dierenliefhebbers, over een chaotisch gezin dat 2 minivarkentjes in huis neemt) uit heb. Dus je begrijpt wat ik ga doen zodra ik deze blog klaar heb...

2 opmerkingen:

 1. Hoi! Dit is off-topic maar ik kwam hier via g.oogle, omdat ik zocht op het kleurrijke servies van ah. We hebben dezelfde smaak, daar was ik snel achter toen ik hier rondkeek.
  Enneuh..er gaat niets boven een goed boek! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi, leuk je hier te zien! Welkom!
   En leuk dat we ook onze liefde voor boeken delen ;-).

   Verwijderen