03 juni 2012

Melk en honing

Als ik zeg dat ik het zo heerlijk vind om terug te zijn, klinkt het dan alsof ik het tijdens mijn vakantie niet naar mijn zin heb gehad? Want dat is absoluut niet zo. Het is eigenlijk net zo als wanneer ik mijn meubels verschuif. Dat doe ik niet omdat ik ze eerst niet leuk vond staan. Nee, het is meer het gevoel dat alles nieuw en fris is als ik de boel heb verzet. Zo is het ook als ik met vakantie ben geweest. Al is het maar een weekend, toch voelt het altijd weer nieuw als ik dan terug kom in mijn eigen huis.


Zo ook nu. Thuiskomen in mijn eigen huis, met mijn eigen kleuren en eigen spullen om me heen, voelde als een warme deken. Alles is zo bekend, en toch een beetje nieuw. Ook boodschappen doen vind ik dan weer leuk. Ik heb trek in de dingen die ze in mijn vakantieland niet hadden, zoals melk en lekker grof bruin brood. En altijd weer realiseer ik me dan hoe goed we het in Nederland hebben. Zoveel keus aan levensmiddelen, alles schoon en vers.

Zaterdag was ik op de markt in Rotterdam. Al dat fruit, het brood, de vers gebrande noten... Bij de bloemenkramen kan ik bijna niet kiezen. Grote bossen tulpen, heerlijk geurende bundeltjes lathyrus, lelies, felgekleurde anemonen... het liefst zou ik mijn hele huis vol zetten. Ook perkplantjes zijn nu volop te koop. Ik wil graag roze geraniums voor in de hangbakken op m'n balkon, omdat mijn violen de warmte tijdens mijn vakantie helaas niet hebben overleefd. Maar ik wacht nog maar even tot ik terug ben uit Italie, waar ik binnenkort naartoe ga voor de bruiloft van mijn broertje. Ik hou me dus in als ik de lekker ruikende kruidenplanten zie en hebberig makende hortensia's. Strakjes mag het, nog even geduld.

Ik kwam thuis met een kilo abrikozen, een grote zak snoeptomaatjes, 2 dozen prachtige aardbeien en een groot Turks breekbrood. O ja, en niet te vergeten 2 bossen schitterende roze pioenrozen. Met m'n armen vol boodschappen voelde ik me zo rijk. Wat hebben we het goed!
2 opmerkingen:

 1. Wat beschrijf je het toch goed!
  En wat heb je super leuke foto's erbij geplaatst!
  Veel plezier in Italie straks op de bruiloft van je broer.

  Groetjes Petra,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel!
  Gisteren zijn ze voor de wet getrouwd en hoewel (of omdat?) dat heel informeel en met een klein groepje was, was dat ook heel erg gezellig. De zon scheen 's middags zelfs. Dus Italie komt vast ook helemaal goed!

  BeantwoordenVerwijderen