30 april 2012

Oranje boven

Wat hebben we vreselijke mazzel gehad met het weer vandaag! Het was al voorspeld dat de temperatuur omhoog zou gaan, maar de kans op buien werd ook hoog ingeschat. Ik herinnerde me meteen weer hoe we als verzopen katten over de vrijmarkt liepen 2 jaar geleden en probeerde te bedenken waar ik ook alweer die regenponcho's had opgeborgen, just in case. Nergens voor nodig, want wat scheen het oranjezonnetje prachtig vandaag!


We waren al rond 9 uur op de Binnenrotte, waar het nog lekker rustig was, zodat we uitgebreid bij elke kraam en ieder kleedje met rotzooi konden kijken. Helaas bleek er dit jaar erg veel kleding en schoenen bij te zijn. Waarschijnlijk dat mensen door de crisis hun oude kleren liever verkopen dan ze in de zak van Max stoppen. En andersom lijkt er ook meer vraag te zijn naar gebruikte kleding. Begrijpelijk denk ik. Toch ben ik er zelf altijd een beetje vies van, maar dat klinkt misschien heel snobistisch. Toen ik laatst hoorde dat winkels voor tweedehands kleding ook ondergoed aanneemt, bedacht ik me dat de nood bij sommige mensen wel erg hoog moet zijn. Hoewel ik vandaag geen onderbroeken langs heb zien komen, werd er wel menig (uitgelubberde) bh aangeboden. Tja, je moet er maar net om verlegen zitten.

Maar goed, geen ondergoed gescoord vandaag. Wel een leuk lijstje met een print van 2 hondjes. Het lijstje is wat beschadigd en ook op de plaat zit een soort watervlek, maar daar zit een beetje de charme in. Hij heeft inmiddels een mooi plekje op m'n bureau gekregen.


Dezelfde kraam (of beter: kleed) verkocht heel veel pastelkleurig servies in de stijl van Petrus Regout. De kleuren zijn geweldig; zacht geel, lichtblauw en poederig roze. Echt Regout vind ik veel te duur en qua vorm is het niet helemaal mijn smaak. Maar ik heb een leuke kleine theepot gekocht, die prefect bij m'n lichtblauwe theekopjes van V&D past. Voor 6 euro toch een leuke vondst!


Vergeleken voorgaande jaren was de opbrengst misschien wat karig, maar ach, zo blijft het spannend. Je weet op zo'n markt nooit van te voren wat je gaat vinden en of er iets voor je bijzit. Maar het weer was heerlijk, dus we hebben lekker kunnen struinen. Koffie met gebak in de zon en later ook op het terras geluncht. M'n lieffie wat wil je nog meer?


1 opmerking:

  1. Het was echt heerlijk vandaag! Schattig is jou potje zeg!
    fijne week
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen