30 juni 2013

Shoptherapie

Niks zo lekker als flink shoppen als je niet zo lekker in je vel zit. Vooral spullen voor in huis doen het bij mij altijd goed. Dan ga ik thuis aan het rommelen en het schuiven met accessoires, waarna ik 's avonds heerlijk vanaf de bank ga zitten genieten van hoe gezellig het is geworden.

Zaterdag ben ik voor het eerst naar Woonexpress geweest. De Woonstore kende ik, maar die is nogal lastig bereikbaar met het OV, net als mijn andere favoriet Loods 5. Maar Woonexpress maakt veel goed! We moesten wel even zoeken nadat we in Delfshaven uitgestapt waren, want in die tien minuten lopen van de routeplanner kan je toch een eind de verkeerde kant oplopen. Als stadsmuis heb ik duidelijk nog een regio in Rotterdam te verkennen.


Maar goed, uiteindelijk kwamen we bij de zogenaamde big shops; een soort woonboulevard waar behalve Woonexpress ook Xenos, Kwantum en wat keukenzaken zitten. Woonexpress is die winkel die destijds nogal fel reclame maakte ten koste van Ikea, waarbij ze onder andere de Zweedse ballen belachelijk maakte. Toch hebben ze het concept duidelijk van het Zweedse warenhuis overgenomen, inclusief de grote plastic draagtassen voor tijdens het winkelen en de minipotloodjes. Ook Woonexpress verkoopt keukens die je zelf kunt samenstellen, al is het allemaal op veel kleinere schaal. Bedden, banken en andere meubels... je vindt het allemaal bij Woonexpress en net als bij Ikea tegen een heel redelijke prijs. De accessoires zijn te vergelijken met die van de Woonstore en Loods 5. Heel betaalbaar en voor elke smaak wel wat wils.

Het ligt dus voor de hand dat we hier niet met lege handen vertrokken. Zo vond ik een geweldig tafeltje, afgeprijsd voor slechts 5 euro. Er zit een handvat aan, waardoor je 'm heel makkelijk verplaatst. Op het balkon, bij de bank of naast je bed... er is altijd wel een plekje voor. Ik had zoiets al eens in bladen als VT Wonen en 101 Woonideeen gezien, maar dan hing er altijd een stevig prijskaartje aan. Hup, in de kar dus.


Wat nog meer mee mocht waren een bak met gekleurd bestek (exact hetzelfde als bij Cath Kidston, 60 pond) voor 14,95 euro, een groen theeblad, een gieter voor 2,95 euro en een schattig konijn met mega-oren voor 5 euro. Na een lekker bord patat met kalfskroket (shoppen vergt veel inspanning, dus voor 2,95 euro kun je zoiets niet laten staan) konden we verder. Met het tafeltje onder de arm en de tas met spullen ging het allemaal wat minder vlotjes, maar ach, je moet er wat voor over hebben.

De Action kan ik nooit weerstaan, dus daar moesten we gewoon even naar binnen. Maar we zouden geen mandje meenemen, want ze hadden vast niks nieuws. Alleen even kijken dus. Okee, eerste fout. Als je de Action binnenstapt, weet je gewoon dat je niet met lege handen weggaat. Dus al na 2 minuten konden we alsnog een kar gaan halen. En reken maar dat die vol kwam. Aquarelverf (12 tubes voor 1,25 euro), een set kwasten (1 euro), primer voor op schilderdoek (rond de 2 euro), een boek over haken (3 euro) en een turquoise glazen vaas (99 cent). Wild werden we toen we kleine fotolijstjes vonden met 2 dikke vogels erop, in allerlei typische Rice kleuren. En dat voor.... 89 cent! Ik heb me nog ingehouden door alleen een hard roze, een hard groene en een turquoise te nemen. Oh, ik hou hier zo van! En tot slot vonden we nog geweldige voddenkleedjes (noem je dat zo?) voor slechts 3,95 euro per stuk. Dus hup, een roze en een turquoise in de kar. En dan afrekenen en slechts 15 euro hoeven te betalen. Daar kan toch geen andere winkel tegenop? Alleen moet je al die hebzucht wel betalen als je vervolgens met afgeladen tassen naar huis moet en je een breuk zeult met die leuke kleden en andere geweldige meuk.


Al sinds de pioenrozen vorige week uitvielen, staat de vaas op mijn salontafel me leeg aan te staren. Op de weg naar huis was ik dus van plan daar wat bloemen voor te kopen op de markt. Maar ik moet zeggen dat al die zware tassen en de metrorit me de zin hierin wel ontnomen hadden. Maar ja, zonder bloemen is je huis toch wat kaal. En die net gekochte turquoise vaas moest natuurlijk ook gevuld worden. Dus ik toch maar de drukke markt op en met tafeltje en tassen onder m'n arm wat mooie blommen uitgezocht. En nu staan ze daar mooi te wezen; hard roze gerbera's, duizendschoon en takken vrouwenmantel. Ahhhh, daar doe je het toch allemaal voor he? 1 opmerking:

  1. hee, gezellig. ik woon ook in een buurstad, ben er ook al een paar keer geweest..
    weet niet of je ook op facebook zit, maar heb je daar de action fanpagina al ontdekt? nog meer leuke tips enz.

    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen