01 augustus 2012

Masking tape

Het is al een tijdje enorm populair onder crafters: masking tape. De bekendste vorm is het beige tape waarmee je plinten enzo afdekt bij het schilderen. Maar de trend is meer gericht op het creatieve gebruik van masking tape. Denk aan het plakken van foto's of kaarten aan de muur en het inpakken van kadootjes.Maar wat is masking tape nou precies? Het is plakband gemaakt van Japans washi papier. Het is makkelijk af te scheuren en je kunt het ook eenvoudig verwijderen zonder dat het lijmresten achter laat. Bovendien kun je erop schrijven. Dit geldt ook allemaal voor het bekende afplaktape voor het schilderen. Maar zoek je op internet op masking tape, dan vind je veel meer dan het saaie beige tape. Hieronder vind je een aantal pareltjes.

Dit geldt trouwens ook voor de prijs; voor een rolletje masking tape betaal je tussen de € 2,50 en € 10,-! Vind je dat wat teveel, dan kun je tegenwoordig ook leuk gekleurd plakband kopen. Nadeel is wel dat die wat minder goed te verwijderen is. Maar toch ook leuk om posters en kaarten mee op te hangen. Zelfs heb ik laatst bij Albert Heijn een setje van 3 kleuren rolletjes gekocht voor zo'n € 2,50 en daar een plattegrond van de Londense metro mee opgehangen. Toch net even leuker dan gewoon plakband. In de folder van Hema van deze week staan ook rolletjes met allerlei leuke prints.
En ga je toch voor de echte masking tape, kijk dan op internet. Keus zat!


1 opmerking:

  1. Thank you for featuring our photo! Wished we would understand Dutch better.
    Real Japanese Washi Masking Tape might be not cheap, but it's definitely not ordinary adhesive tape. They make fast and removable decoration so fun and easy!
    http://shop.nauli.de

    BeantwoordenVerwijderen