13 maart 2013

Kleur!

Misschien komt het doordat ik zo enorm uitkijk naar mooi lenteweer en die sneeuw en kou zo zat ben, maar ik begin steeds meer zin in kleur te krijgen. Voor de VT Wonen en Riviera Maison liefhebbers onder ons was mijn interieur al behoorlijk kleurig, maar echt, dat is nog zeer bescheiden. Ik ben helemaal fan van Rice op het moment. Hard roze, knal groen, turquoise en geel... en dat alles gewoon bij elkaar. Een tikkeltje kitsch af en toe mag best. Denk aan hertjes en konijntjes met glitters, dat soort spul.Ik heb vorige week het nieuwe boek van Rice oprichtster en eigenaresse Charlotte Hedeman Gueniau gekocht. Hou je net als ik van kleur? Dan is dit boek echt een must have. Wat word je hier vrolijk van! De kleuren knallen je tegemoet. En wat ik zo leuk vind aan wat ik maar even de 'Rice stijl' zal noemen, is dat alles mag. Geen regels, maar gewoon neerzetten wat jij leuk vindt en waar jij vrolijk van wordt. Neem het allemaal vooral niet te serieus. Zo krijg je een heerlijk gezellig huis dat echt jouw persoonlijkheid weerspiegelt, en niet die van dat of dat blad of die en die winkel.


 


Eerlijk gezegd moet ik er best aan wennen. Niet in de zin dat ik het leuk moet gaan vinden (dat doe ik al, maar meer dat ik moet leren wat makkelijker te combineren. Ik ben iemand die altijd dingen enigszins probeert te matchen, in zowel mijn kleding als mijn interieur. Nu probeer ik heel bewust spullen bij elkaar te zoeken die ik normaal niet zou combineren om die 'veilige' patronen te doorbreken. En echt, dan ineens is daar die stijl die ik zo leuk vind! Dus gewoon een fel geel vest aantrekken terwijl die kleur nergens terugkomt in mijn outfit. Of vier verschillende kleuren kussens op de bank met totaal andere prints. Het kost me soms wat moeite, maar het resultaat is heel bevrijdend. Klinkt een beetje overdreven misschien, maar ik merk toch dat ik mezelf heel erg beperk door alles altijd zo te willen laten matchen. Laat je dit los, dan krijg je verrassende resultaten. Ik zou zeggen: probeer het zelf eens! Wil je eerst wat inspiratie, bestel dan het boek van Charlotte op Bol.com. Er gaat een (kleurrijke) wereld voor je open! En dan komt dat mooie weer vast ook nog wel...

1 opmerking:

  1. Wat een leuke vrolijke kleurrijke foto's. Op deze winterse dag vol sneeuw lijkt door jouw blog en foto's de lente weer een klein beetje dichterbij.

    Groeten Danielle

    BeantwoordenVerwijderen