21 december 2011

Ierse Kerst met Moya Brennan

Al in september hebben we kaarten gekocht en zondagavond was het zover; 'An Irish Christmans' met Moya Brennan in de Doelen. Van te voren lekker pasta gegeten bij La Borsa en toen door regen en wind naar de Doelen.

Afgezien van de dame voor ons die nogal vreemd en onritmisch mee zat te deinen met de muziek, konden we alles prima volgen, dankzij mooie plaatsen in het midden van de zaal. Moya tradt zoals gebruikelijk op met Cormac de Barra (harp & vocals) en SinĂ©ad Madden (viool & vocals), en werd voor deze gelegenheid ook begeleid door het Metropole Orkest. Indrukwekkend, maar wat mij betreft is Keltische muziek toch het mooist met enkel viool en harp. Vooral de harde trompetten pasten er naar mijn idee totaal niet bij en overstemden af en toe de zang volkomen. Het orkest mag van mij dan ook volgende keer thuisblijven.

Voor wie Moya Brennan niet kent: deze Ierse zangeres is de zus van Enya met wie ze samen in de band Clannad zong. Moya bracht in 1992 haar eerste solo cd uit. Benieuwd naar haar muziek? Bekijk dan onderstaand filmpje. Het filmpje eronder is een documentaire over Moya.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten